A tavasz ízei – Gyógyító növényi ételek

vegán szakácskönyv

Sokat halljuk a tanácsot: „Táplálkozzon egészségesen, mozogjon többet” – de hogyan is kezdjünk hozzá, mit együnk, azt hogyan készítsük el, és hogyan építsük bele a mozgást mindennapjainkba erre ritkán kapunk gyakorlati tanácsot. A Nyitott Szemmel Könyvek segíthetnek ebben.

A tavasz beköszöntével megjelentek a kertekben és a piacokon a friss zöldségek, saláták, korai gyümölcsök.  A természet megújulásával a szervezetünket is felfrissíthetjük: a szemnek is kedves, élénk színű, gyorsan fejlődő növények tápanyagokban, vitaminokban, enzimekben is gazdagok. Adott a lehetőség: friss, izgalmas ízekkel válthatjuk ki a tél kissé már monoton étrendjét, egyúttal a tél során felhalmozott salakanyagoktól és mérgektől megtisztíthatjuk szervezetünket, és feltölthetjük kiürült „raktárait”.

A vegán konyha kizárólag növényi eredetű alapanyagokat használ, egészség-, és környezettudatos, időt- és pénzt megtakarító étkezés az egész család számára kielégítő. Kiemelendő, hogy tej-, tojásérzékenyek, és magas vérnyomással élők, candidával küzdők, fogyókúrázók is fogyaszthatják. Vegyes táplálkozásúak is meríthetnek belőle ötleteket, és beépíthetik étrendjükbe.

Vegetáriánus étrend gyerekeknek: 5 tipp szülőknek

A tavasz ízei vegán szakácskönyv 100, tavasszal elérhető, főként hazai növényből készült recepttel, 140 fotóval illusztrálva segít színesebbé, gazdagabbá tenni az egészséges táplálkozásra fogékony családok étrendjét. Az újításra nyitott háziasszonyok számára számos érdekességet tartogat a kötet. A reggelire szánt édes, gyümölcsös gabonaételek, kenyérfélék, kenyérre kenhető pástétomok és feltétek tavaszi gyümölcsök és növények felhasználásával készülnek. A receptekbe több, kevésbé ismert magyar alapanyag is található, ötleteket is adva azok ízletes elkészítéséhez. A receptek nem tartalmaznak tartósító szerrel és adalékanyagokkal készült hozzávalókat. A szakácskönyv a felhasznált alapanyagokat, és a tavaszi méregtelenítésre alkalmas növényeket is bemutatja.

Hamis tojáskrém, medvehagymás kölespástétom, rebarbaravaj, reszelt karalábélevél-leves, répafasírt, céklalevél-saláta – néhány ízelítő A tavasz ízei – gyógyító növényi ételek vegán szakácskönyv receptjéből.

Preventív gerinctornát bemutató DVD, valamint az örömteli testedzéshez minden korosztály számára színes útmutató szintén rendelhető a kiadótól.

írta: Kovács Mária

További finomságokat a Receptek rovatban találsz!

hirdetés