A távmunka hatékonyabbá és elégedettebbé tesz

távmunka

A távmunka hatékonyabbá és elégedettebbé teszi a munkavállalókat, segít a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében, s megtakarítással is jár. Egy kutatás szerint az alkalmazottak 69 százaléka távmunkában hatékonyabban képes végezni a munkáját.

Az infokommunikációs piacon érdekelt amerikai Cisco elemzése szerint a megkérdezettek 75 százaléka szerint pedig a határidőket is jobban lehet így tartani, 67 százalékuk szerint munkavégzésük minősége is javult a távmunkának köszönhetően. A munkatársak a távmunkával megtakarított idő 60 százalékát munkára, 40 százalékát pedig magáncélra hasznosítják. Így nem csoda, hogy a felmérésben résztvevők 80 százaléka a távmunka eredményeként javuló életminőségről számolt be.

A kutatás kimutatta azt is, hogy a távmunka jobb munkaerő-megtartási arányokat is eredményez, mivel a válaszadók több mint 91 százaléka szerint a távmunka valamennyire vagy nagyon fontos az általános munkahelyi elégedettségük szempontjából.

A távmunka megtakarítással is jár, hiszen a Cisco felmérése szerint az oda-vissza ingázás átlagos távolsága az USA-ban vagy Kanadában 50 kilométer, az ázsiai csendes-óceáni térségben 22, Japánban 42, a feltörekvő piacokon 26, Európában pedig napi több mint 70 kilométer utazással jár.

A Cisco felmérésében résztvevő ázsiai csendes-óceáni, európai, japán, amerikai és kanadai alkalmazottak arról számoltak be, hogy a távmunkának köszönhetően évente összesen mintegy 10 millió dollárt takarítanak meg az üzemanyagköltségekben.

A cég szerint a távmunka környezetkímélő is, mivel a társaság és munkatársai, akik hetente átlagosan két napot töltenek távmunkával, évente így mintegy 50 ezer tonnával kevesebb üvegházhatású gázzal terhelik környezetüket.

forrás: MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSzülinapi torták egyéveseknek
Következő cikkMérlegen a szülészetek és a gyerekkórházak

7 EDDIGI KÉRDÉSEK

  1. Nekem is pont ez a problémám. Szívesen végeznék ilyen munkát, de nem tudom, hogy hol találok.Vagyis már találtam kettőt is, mert két éve egy IT cégnél kezdtem dolgozni, ahol volt lehetőség otthonról dolgozni, csak nem nekem. Sőt amikor megtudták, hogy nekem az a célom, hogy majd baba mellől otthonról dolgozzak, akkor el is küldtek, pedig a munkám minőségével és mennyiségével semmi gond nem volt. Aztán találtam egy másik céget (majdnem ugyanazt csináltam, mint az előzőnél)itt már csak akkor kértem az otthonról való munkavégzés lehetőségét, amikor már kiderült, hogy terhes vagyok. A cégnek is sokkal jobb lett volna, ha nem táppénzen vagyok hónapokig, meg aztán nézhetnek új ember után…de előjött az a hülye, utálatos magyar mentalitás, hogy “nehogy má’ jó legyen neki”, így nem engedték meg, sőt úgy érzem, hogy rövid úton ezek is meg akarnak szabadulni tőlem. A cégek nemhogy segítenék a kismamákat és mindkét fél számára jó megoldásra törekednének, inkább kerülik őket mint a leprásokat. Ez egy magyar mentalitás, ezen kéne először változtatni, aztán jöhetnének ezek a nagyon hasznos tanulmányok!!!

  2. Sziasztok!

    Édesanyám elkezdett így dolgozni. Ezek után összegubancolódott minden. Nem öltözött fel rendesen, mivel “otthon volt” elvárta magától, meg más is tőle, hogy úgy menjen a háztartás, mintha csak az lenne a dolga. Még talán munkát is többet kapott, mert hisz “úgyis otthon van.” Hiába dolgozik valaki helyileg otthon, komoly, felelősségteljes munkát csak úgy lehet végezni, ha 100%-ig odafigyelünk, és nem állunk fel az asztaltól, és nem üvölt közben a gyerek. Spórolni az utazási időt lehet. Viszont otthon nem tanul újat az ember, nem érzi magát egy csapat tagjának, könnyebben elhanyagolja magát, és később sokkal nehezebben tér vissza egy “hagyományos” munkakörnyezetbe. Esetenként persze lehet jó megoldás, de szerintem sokkal kevesebb esetben, mint sokan gondolják. Inkább nagyon sok energiát kell abba fektetni, hogy az ember egy (neki)jó munkahelyet találjon magának. Ez fél-egy évig tart, és majd napi 8 órás tevékenység. Mármint csak az álláskeresés…

  3. Barátnőm részmunkaidős vagy távmunkás állást keres. Baromi nehéz dolga van. Tökjó, hogy beharangoznak ilyen cikkeket, de mindezt, amit itt leírtak, magunktól is pontosan jól tudjuk. Úgy volna információértéke a cikknek, ha megjelölne egy központot, ahova fordulhatnak az ilyen igényű mamák – ennyi erővel cikket írhatnék a hőmérsékleti görbémről is, végülis az is “kutatási eredmény” :-)))))

  4. Úgy látom, sajnos sokan esnek a távmunkával kapcsolatban abba a hibába, hogy várják a sült galambot. Hogy egyszerűen csak távmunkát keresnek, nem pedig konkrétan operátori, adminisztrátori stb. munkát, amit távmunkás formában is lehet végezni.

  5. Ivett,
    a távmunka munkaszervezési forma, olyan, mintha részmunkaidőt keresnél. Nem minden munkakör alkalmas rá. Ráadásul állást keresni sem úgy szoktunk, hogy “valami három műszakosat” vagy “valami részmunkaidőset”, hiszen inkább aszerint keresgélünk, amihez értünk. Másrészt, mivel fizikailag nehezebben ellenőrizhető a dolgozó (ez sarkítás), a távmunka bizalmi forma: az kapja kvázi jutalomképpen, aki szakmailag és munkamorál tekintetében már bizonyított. Tehát azt ajánlom, hogy ne “távmunkát” keress, hanem valami olyan területen keresgélj, amihez értesz, és ami alkalmas a távmunkavégzésre is. A vállalkozásban való munka könnyebben végezhető pl. otthonról, de ez a törvény szerint nem távmunka (bár munkaszervezési értelemben az lehet).

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..