Adventi keksz recept

Adventi keksz recept

Hozzávalók: 40 deka liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 2 tojás, 3 nagy evőkanál tejföl, csipet só, két teáskanál fahéj, vaníliaesszencia, két nagy tábla jó minőségű, legalább 70%-os csokoládé, két-három nagy marék kandírozott narancshéj.

adventi keksz receptÖsszedolgozzuk a lisztet a cukorral, a vajjal, a tojással és a tejföllel, hozzáadjuk a sót, a fahéjat és egy jó adag vaníliaesszenciát, majd belekeverjük az összetört csokoládét és a kandírozott narancshéjat. A tésztát pihentessük pár órát a hűtőszekrényben, aztán kis korongonként kisüthetjük 210 fokos sütőben. Nagyjából tíz perc alatt alul piros, felül omlós és csillogó lesz.

Fémdobozban akármeddig is el lehet tartani, ha meg tudjuk őrizni a titkot, hogy mi van a dobozban. Tejjel, kakaóval, tejeskávéval és bármi mással is nagyon finom.

fotó: pixabay.com
hirdetés
Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkSzakállának foglya lett a Mikulás
Következő cikkAdventi koszorú készítése