Adventi koszorú készítése

Nemsokára megkezdődik az adventi időszak, a várakozás ideje. Az adventi koszorú közös elkészítése jó mulatság és segít ráhangolódni az ünnepekre is. Az itt bemutatott koszorút elkészíteni igazán egyszerű, és a gyerekek is élvezni fogják, hogy segíthetnek.

Hozzávaló anyagok: 1 db szalmakoszorú alap, kötöződrót, fenyőágak, selyemszalag, 4 db gyertya (rózsaszínű), 4 db gyertyatüske, ragasztópisztoly, néhány toboz, méhviaszlap + kiszúró forma, mindenféle cukorka (pillecukor, keménycukorka, bármilyen színes cukor megteszi).

Először is megkötjük a koszorút: fogjunk egy csokor ágat és tekerjük rá a dróttal szorosan a szalmaalapra. A koszorú minden részére tegyünk ágakat, hogy a szalmás rész ne látszódjon ki!

Ha megvagyunk, akkor egy vékony selyemszalaggal körbetekerjük a fenyőkoszorúnkat. Ráhelyezzük a 4 db gyertyatüskét, majd rá a gyertyákat. (A gyertyákat tetszés szerint rakhatjuk, akár egymás mellé is.)

Ezután következik a díszítés. Én itt használtam (az illata miatt legfőképpen) méhviaszlapokat. Szaggatóval fenyőmintát szúrtam ki. (A méhviaszlap hobbiboltban beszerezhető.)

Ezeket a fenyőcskéket ragasztottam a koszorúra ragasztópisztoly segítségével. A magas hő hatására azonnal olvad a méhviasz, így gyorsan kell vele dolgozni. A ragasztó gyorsan megszilárdul.

A legvégén pedig jöttek a szép cukorkák. Ez tulajdonképpen bármilyen lehet, amilyen nekünk tetszik. Végül még tettem a koszorúra néhány kisebb tobozt is.

A csomagolt cukrokat ragasztópisztollyal rögzítettem. A pillecukrokat drótra húztam rá és azt szúrtam a koszorúba. Az ünnep végezettével a cukorka-díszeket akár meg is ehetjük. A koszorút egyébként bárhogyan lehet variálni, díszíteni, nem csak az itt bemutatott módon.

Farkasné Deres Andrea, www.kreativkaracsony.gportal.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAdventi keksz recept
Következő cikkKarácsonyi bevásárlás – a zsebtolvajok ünnepe

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..