Adventi koszorú ötletek

Adventi koszorú ötletek

Nemsokára kezdődik advent – a várakozás a karácsonyra. Lassan érdemes elkezdeni a koszorú tervezgetését, ha szoktunk ilyesmit készíteni. Én jobban szeretem megcsinálni, mint megvenni – egyrészt öröm kézzel, saját ötletekből készíteni valamit, másrészt így biztosan illeni fog a lakásunkhoz.

Ezek a szépségek gyönyörűen illenek a természetes lakásokba. Egy-egy szín egymáshoz nagyon közeli árnyalatait használják, kevés díszítő motívumot, tökéletes harmóniában.

A narancs, vörös és arany koszorúk pedig a fényes felületekkel, a pazar mikulás-virággal vagy az üvegdíszekkel a meleg, elegáns otthonokba illenek igazán.

Az igazi, autentikus színösszeállításhoz három lila és egy rózsaszín gyertya kell. A rózsaszínt gyújtjuk meg utoljára. (Néha egyetlen fehér gyertya is megjelenik a koszorú közepén, amit Szenteste gyújtunk meg.) Íme, két változat a rózsás színekre: egy puritán és egy pazar. Mindkettő gyönyörű.

Téli illatok a lakásba

Minden évszaknak megvan a saját, jellegzetes illata a szabadban és otthon is. Az adventre – szerintem, nálam – a szellőztetések utáni harapható, jégillatú, fenyőgyantás levegő és a sütemények illata jellemző.

Ha ennél is finomabb illatot szeretnénk, akkor egy tálat – ahogy a képen látjuk – töltsünk meg naranccsal, szárított narancskarikákkal, aszalt almával, fakéreggel. Csillagánizst, fahéjrudat, szegfűszeget is rejthetünk mellé.

Mindezek mellett azért én javaslom, hogy süssünk is, sokat segít a lakás illatain 🙂 Mondjuk almáspitét… gesztenyét! Pirítsunk diót egy kis fahéjascukorral – illatos, csodás, és mennyei finom.

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkBabaúszás: A víz gyermekei
Következő cikkAutósülések – vásárlási kalauz