Akadálymentes tanösvény a Nagyréten

Akadálymentes tanösvény a Nagyréten

Az ország első akadálymentesített erdei sétányát adták át júniusban a Nagyréten. A másfél kilométer hosszú, csaknem egy méter széles, viacolor burkolattal ellátott úton végighaladva öt információs tábla segítségével ismerhetik meg a látogatók a környék állat- és növényvilágát.

A Pilisi Parkerdő Zrt. által, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával épített ösvény a Nagykovácsi út felőli akadálymentesített, szintén viacolor burkolattal ellátott parkolóból indul. A parkolóban 3 férőhely van.

A rét keleti oldalán halad körbe a réten.

Hogy a nagyobb emelkedőkön is mindenki fel tudjon menni, farámpákat építettek.

A parkolóval szemben lévő tűzrakóhelyet is úgy újították fel, hogy azt kerekesszékkel is használni lehessen.

Az erdészet elképzelései között szerepel, hogy a rét szélén álló romos épületeket is elbontják, de tulajdonjogi problémák miatt egyelőre csak terv marad a környék teljes rendbetétele.

Hasznos információk:

A program időtartama: babakocsival, sétatempóban nagyjából fél óra alatt lehet bejárni a tanösvényt.

Megközelítés: a Nagykovácsi út felől. A Hűvösvölgyi út felől érkezve még a Nagyrét utcai kereszteződés előtt van. a parkoló. Nehezen észrevehető a bekötőút, némi támpontot ad, hogy előtte bal oldalon található egy parkoló, majd ezután jobbra, egy 70-es sebességkorlátozó tábla előtt rögtön kell lehajtani a parkolóhoz.

Az út másik oldalán is van egy nagyobb parkoló, onnan azonban nehezebb átjutni babakocsival a tanösvényhez a forgalom miatt.

Figyelem: mivel erdős területen is vezet a tanösvény egy része, ne feledkezzünk meg a kullancs elleni védekezésről! Viseljünk zárt cipőt, hosszú nadrágot, , kalapot, használjunk kullancsriasztót, és otthon vizsgáljuk át alaposan magunkat és a gyerekeket is.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkBaldachin a kiságyra
Következő cikkVárandóssághoz kapcsolódó népszokások

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..