Akupunktúra segítségével válhatott anyává

akupunktúra

Egy brit nő története arról, hogy miután három évig sikertelenül próbált teherbe esni, és férjével már a mesterséges megtermékenyítést fontolgatták, végül az akupunktúra segített rajtuk. A 31 éves Dawn Paddock, aki egy nőgyógyászati osztályon dolgozik ápolónőként, hitte, hogy a nyugati orvoslás megoldhatja a petevezeték-elzáródásból eredő meddőségét.

Mikor ez nem segített, és férjével, Chrissel már azon gondolkoztak, megkezdik a lombikprogramot, egy barátnője tanácsára kipróbálták az akupunktúrát. Mindössze három, egyenként félórás kezelés után megfogant régen várt kisfiuk, Shay.

„Életem legjobb üzlete volt az a 60 font, amibe a kezelés került”- nyilatkozta az észak-walesi Wrexhamban élő hölgy, majd azt is hozzátette, hogy eleinte kételkedett az eljárás sikerében. „Szkeptikus voltam. Ápolónőként jobban bíztam a nyugati orvostudományban, mint az alternatív módszerekben. Azonban azt gondoltam, ha más nem is történik, az akupunktúra legalább segít egy kicsit lazítanom.” – idézte az asszony szavait a Daily Mail.

„A férjem és én csak néztük Shayt a születése után. El sem hittük, hogy tényleg velünk van. Sokan nem bíznak az olyan módszerekben, amelyeket nem tudnak megmagyarázni, de én mindig azokra a hónapokra gondolok, amikor hiába vártuk, hogy teherbe essem, és semmi más nem segített. Szeretnénk még több gyermeket, és újra meg fogom próbálni az akupunktúrát. Ha ezúttal nem járunk sikerrel, az sem tragédia, hiszen már itt van nekünk Shay.” – tette hozzá.

Mike Cummings, a Brit Orvosi Akupunktúra Társaság tagja azt mondja, a tűk segítségével végzett eljárás stimulálja a petevezeték és a méh körüli idegeket, ezzel növeli a vérkeringést, így segíti a megtermékenyülést.

Medipress

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..