Rontja az asztmás gyermekek állapotát az anyai stressz

A legújabb kutatások szerint az édesanyák negatív érzései és viselkedési formái súlyosbíthatják gyermekeik asztmatikus tüneteit. Japán kutatók 223 édesanya állapotát kísérték figyelemmel egy éven keresztül és folyamatosan vizsgálták miként hat napi stressz-szintjük és szülői fegyelmezési módszerük 2-12 éves gyermekeik asztmatikus tüneteire.

A 7 évesnél idősebb gyerekek esetében az asztmatikus tünetek súlyosbodása az anyák túlzott védelmező magatartásával volt összefüggésben, míg a 7 évesnél fiatalabb gyerekeknél az anyák dühös alaptermészete és stresszes életvitele okozta a tünetek súlyosbodását.

“Az édesanyák feszültsége verbálisan vagy nem-verbálisan átkerül a gyerekekre is, és pszichológiai-fiziológiai úton komolyan befolyásolja az asztmatikus tünetek jelentkezését. Az állandó stressz ugyanis gyengíti az immunrendszert és növeli az allergiás reakciók súlyosságát” – nyilatkozta Jun Nagano, a Kyushu Egészségtudományi Egyetemi Intézet munkatársa.

A kutatás részletes leírása a BioPsychoSocial Medicine című szaklap október 7-i számában olvasható.

Medipress

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkŐszi hangulat a lakásban
Következő cikkA lombikbébik magasabbra nőnek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..