Az iskolaérettség már okostelefonon is mérhető

Május közepétől érhető el a Sulira fel! elnevezésű Android– és iOS-alkalmazás, amely segítségével szakszerű módszerekkel vizsgálhatjuk a 3-6 éves gyermekek iskolaérettségét.

Sulira-fel_ikonA szórakoztató és játékos feladatok megoldása során a gyermekek érettségét méri az alkalmazás, a szülők pedig táblagépeken, vagy okostelefonok segítségével ellenőrizhetik az eredményeket és követhetik nyomon gyermekeik fejlődését.

Az alkalmazás segítségével akár már a legkisebbek is fejleszthetik képességeiket az iskolaérettség szempontjából fontos területeken, hiszen a felmérés mellett a gyermekek gyakorlási lehetőséget is kapnak. Mindeközben a szülők a szöveges értékelés alapján segíthetik gyermekeik fejlődését.

Jelenleg a gyakorló játékok és a felmérés folyamata táblagépeken érhető el, az eredmények pedig a táblagépek mellett okostelefonokon is megtekinthetőek. A Sulira fel! alkalmazás aktuális verziója öt főbb részképességet vizsgál és értékel. A fejlesztők azonban folyamatosan bővíteni kívánják az elérhető játékok számát, így a későbbiekben az alkalmazás egy teljesebb iskolaérettség vizsgálatra is alkalmas lesz.

A Sulira fel! a Google Play Storeból tölthető le!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSzínes gyereknapi programok országszerte!
Következő cikkA gyermekrák nem halálos ítélet

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..