Az iskolai étkeztetés a közétkeztetésnek igen fontos területe, hiszen a gyermekek idejük jelentős részét az iskolában töltik, így az, hogy milyen ételeket fogyasztanak ott, egészségükre is nagy hatással van.
A helyes táplálkozás a gyermekek megfelelő testi fejlődésén túl pozitív hatással van szellemi képességeikre is. Bizonyított, hogy az egészségtelen táplálkozás az iskolás gyermekeknél növeli a hiányzások számát és összefügg egyes magatartás-zavarokkal is. Ebben a korban alakulnak ki a felnőttkori szokások, ezért fontos a megfelelő táplálkozási magatartás kialakulásának támogatása, hiszen a krónikus nem fertőző betegségek, mint a cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, egyes daganatos betegségek bizonyítottan összefüggnek! a táplálkozással.
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2017-ben az Egészségügyi Világszervezet támogatásával, a 2013-as táplálkozás-egészségügyi felmérés módszertanát követve, felmérte az általános iskolás gyermekek étkeztetését és elkészítette az Országos Iskolai Menzakörkép 2017-es tanulmányt. Egy szakmai konferencián az eredmények bemutatásán túl s a gyermekétkeztetésben működő jó gyakorlatokat is szeretnék megismertetni az érdeklődőkkel.
Hogyan egyen a gyermek az óvodában, iskolában, ha speciális diétára van szüksége?
Az OGYÉI várja a dietetikusok, élelmezésvezetők, közétkeztető cégek, iskola-egészségügyben dolgozók, védőnők, tanárok, pedagógusok, iskolaigazgatók, szülők, kormányhivatalok és járási hivatalok és az egészségfejlesztési irodák munkatársainak jelentkezését.
A szakmai konferencia ideje:
2018. szeptember 13. csütörtök
Jelentkezési határidő: szeptember 6.
Helyszín: Hotel Benczúr, Budapest terem
1068 Budapest, Benczúr u. 65.
A szakmai konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni és az esemény programja elérhető itt =>>
További információ: OGYÉI Kommunikációs és Koordinációs Főosztály; [email protected]