Az utcán szülte meg gyermekét egy nő a III. kerületben

mentok180-80x80.jpg

Az utcán szülte meg gyermekét egy nő a III. kerületben reggel, a farfekvéses kisbaba világra jövetelét a mentőszolgálattól telefonon kapott instrukciók alapján egy idegen fiatalember segítette.

Az anya – akinek ez már a hatodik terhessége volt – reggel fél hétkor a főváros III. kerületében érezte, hogy beindult a szülés, ezért gyalog elindult a vasútállomásra, hogy majd onnan mentőt hív. A vasútállomásig már nem jutott el, útközben kénytelen volt becsengetni egy házhoz, ahol egy fiatalember telefonon kihívta a mentőket. Miközben a mentők a helyszínre tartottak, a mentőszolgálat ügyeletese telefonon adta az instrukciókat a fiatalembernek, aki ezek alapján levezette a kisfiú megszületését.

Arra sem volt idő, hogy a szülő nőt bevigyék a házba, így az utcán, a hidegben született meg a kisbaba.

A kiérkező mentők a kisfiút és anyját kórházba szállították, állapotuk a körülményekhez képest stabil.

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTASZ: jogszerűtlenül vetkőztették le az őrizetbe vett Geréb Ágnest
Következő cikkKarácsonyi hungarikum: a szaloncukor