Babahinta – Miért olyan hasznos eszköz?

A kisbabák, kisgyermekek hintáztatása nem új találmány, hiszen már az ókorban használtak ringó vagy lengő bölcsőket, amelyek ugyanazt a hatást érték el a gyermeknél. De pontosan miért is jó a babahinta a gyermeknek? Összefoglalva: a babahinta megnyugtatja a gyermeket, illetve segít neki különböző agyi funkciók fejlesztésében, például az egyensúlyérzék javításában, illetve később hatással lesz a kreativitásra vagy a tanulásra is.

A babahinta imitálja az anyaméhet

A hintázás során a gyermek hasonló ringató érzéseket, impulzusokat kap, mint amilyeneket az anyaméhben kapott. Így a hintázás során megnyugszik. Ha jobban belegondolunk – felnőttként is sokan szeretünk hintázni és ugyanazt az érzést váltja ki bennünk: megnyugszunk, felszabadultnak érezzük magunkat. A gyerekek sokszor hintázás közben kicsit megnyugodnak és sokszor percekig csak elmélyülten néznek maguk elé.

A babahinta, mint fejlesztő eszköz

A babahinta használata segít az egyensúlyérzék kifejlesztésében és a precízebb izommozgások kialakításában is. Ezen felül a babahinta fejleszti, erősíti az izmokat és segít az egyes testrészek irányítását megtanulni a gyereknek. Fontos szerepe van a központi idegrendszer érési folyamataiban, ezek közül a térérzékelés kifejlesztésében. Azok a gyerekek, akik sokat hintáznak általában kreatívabbak, illetve az írás-olvasás megtanulása is könnyebb lesz számukra.

Babahinta fajták

Létezik sokféle hinta a csepphintától kezdve a megszokott formájú műanyag megoldásokig minden, azonban ha újszülött kortól keresünk hintát, akkor mindenképpen érdemes a bölcső jellegű babahintával kezdeni, mint például a lengő bölcső. Ebben a baba fekszik, azonban fontos, hogy nem alszik benne! Tehát éjszakára kevésbé ajánlott, elsősorban a szülő miatt. A lengő bölcsők specialitása abban áll, hogy a bölcsőkosár egy kötélen lóg, így a hintamozgás nem csak egysíkú, mint a hagyományos bölcsőben, hanem minden irányban történik. Ez hasonlít a legjobban arra az érzésre, amelyet a kisbaba az anyaméhben él át. Később átállhatunk a rugós hintára, majd az ülő hintára.

Melyik babahinta a legjobb?

Általában véve a babahinta kiválasztásakor arra érdemes ügyelni, hogy a gyermek számára biztonságos és komfortos legyen.

babahinta
Adamo babahinta

Kiváló választás például az Adamo hinta, amely azon túl, ennek a két feltételnek megfelel számos kiegészítővel is rendelkezik, például állvány, párna, rugó – ezeket külön használhatod. Az Adamo hinta ráadásul nem csupán újszülötteknek kiváló, hiszen alakítható lengőbölcsővé, rugós vagy ülő hintává is.

Az Adamo babahinta szakértője

A babafalva.hu partnere a Pepita.hu az Adamo hinta szakértő. Készséggel válaszolnak minden kérdésedre, illetve webáruházukban be tudod szerezni a hintát és a kiegészítőket is a legjobb minőségben.

Adamo hintákért kattints ide!

Pepita.hu - Online babaáruház - gyermekáruház
Pepita.hu – Online babaáruház – gyermekáruház

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkElső napok a babával – az újszülött gondozása
Következő cikkEzekre figyelj ősszel, ha kisbabád van

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..