Babakelengye összeállítás praktikusan

babalátogatás

Jó nagy már a pocaklakód? Hamarosan érkezik? Össze kellene már állítani az ő kis ruhatárát, hogy amikor a kezedben, kezetekben tartjátok, csak rá tudjatok figyelni, a szuszogására, az apró kezeire, a selymes kis hajára. Adunk néhány praktikus tippet, amiről ne feledkezzetek meg a baba fogadásának összeállításánál.

Tudjuk, hogy sokfelé kell figyelnetek az utolsó két hónapban a baba érkezése előtt, mert mindent rendben, szépen és tökéletesen szeretnétek előkészíteni babátok fogadására. Már végig böngésztétek a neten az információkat, végigjártátok az üzleteket, mindenki mást mondott, ti pedig próbáljátok feldolgozni az információkat, de még mindig úgy érzitek, hogy tanácstalanok vagytok? Akkor adunk nektek néhány tippet, amire biztos szükségetek lesz már az első napokban!

Első napok a babával – az újszülött gondozása

1Puha rugdalódzó

Induláskor 56-62 méretet ajánlunk. 4-6 db hosszú ujjút, 3-4 ujjatlant, pamut anyagból. Tavaszra, nyárra vékonyabb, a hidegebb évszakokra vastagabb anyaggal, akár plüss is lehetséges. Az ujjatlanoknál jól használható az elől zárt, a vállpántnál patentos. Hosszú ujjúnál az elől végig patentos a kényelmes. Praktikus a zárt lábfejű, mert nem fázik a kicsi lába.

 

2Pelenka

Mosható vagy eldobható pelenkát ajánlunk az induláshoz? Azért, hogy csak a babára tudjál koncentrálni és minél könnyebb legyen az első hetek időszaka, mi az eldobhatót ajánljuk.

New born felirattal találod meg a picikre valót, amit már a kórházba vigyél magaddal.

A pelenkák csomagolására mindig rá van írva, hogy hány kilogrammos babáknak, gyerekeknek ajánlják, ez segít neked a pelenka vásárlásban.

3+1 érv a mosható pelenka mellett

3Babaápolás

A kórházba már legyen veled egy csomag törlőkendő. A baba születése után a kórházba nagy segítségetekre lesz a pelenkázás során.

Az első időkben még rengeteget fogsz elhasználni belőle, amíg rutint szerzel a tisztába tevés folyamatában.

Babafürdetés lépésről lépésre

cikk eredetileg publikálva: 2006. február

Erről a témáról a Gyermekágy rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..