#babapapa mozgalom – Csatlakozz Te is!

#babapapa mozgalom

Baba-mama márkákról már sokat hallottunk, na de baba-papa márkáról? Egy lelkesítő és követendő példa arról, hogy hogyan lesz a „tanulásból apuka-mozgalom”.

babychameleon.huTóthné Vincze Bogi és Tóth Adorján családi vállalkozás keretein belül kézműves baba-mama márkát építenek: a Baby Chameleon-t. Ehhez híven a kezdetektől jó ügyeket is felkarolnak. A legszebb talán az, hogy a kiszervezhető munkafolyamatokat kismamáknak, anyukáknak adják csak oda. Most azonban újra akarják definiálják a piacot.

Az apa ugyanolyan fontos, mint az anya

Ugyanis személyesen is megtapasztalták, hogy az apák valóban ugyanolyan fontosak a kisgyermek életében, mint az anyák. Legfeljebb máshogy. Bogi államvizsgára készült, így az elmúlt két hónapban Adorján az addiginál is többet foglalkozott a most tizenöt hónapos kislányukkal. Már az első napokban is érződött, hogy mennyit tanultak egymástól és egymásról. Ez idő alatt pedig egy érezhetően stabil érzelmi kapocs épült közéjük. Úgy, hogy a még ma is anyatejet is igénylő kislány, ha éjjelente felriad, már az apukája megnyugtatására is vissza tud aludni. Sőt, egyre gyakrabban magától is.

#babapapa mozgalom
Tóthné Vincze Bogi és Tóth Adorján tizenöt hónapos kislányukkal

Mindez arra sarkallta az érzelmileg fűtött fiatal vállalkozó házaspárt, hogy a közelmúltban egy mozgalmat indítson. Mind a vállalkozások, mind a családok magánélete mentén.

Nagyon egyszerű a dolog:
Ha valaki egyetért a szellemiségükkel, és vállalkozó,
csak ki kell írni a cég social media oldalaira,
vagy posztot lehet megosztani arról, hogy a cége #babapapa márka.

Akkor is, ha a csatlakozni vágyó márka épp „traktorokat gyárt vagy rúzst”:
nem a termék a fontos, hanem a szellemiség!

Ha pedig valaki magánemberként ír véleményt a témáról, elég csak kiírni a poszt elé, hogy #babapapa. Így kereshetővé válik, és többekhez el fog jutni a mondandó.

Apa születik

És, hogy miről és kinek szól a #babapapa mozgalom, amihez már anyák, apák, coachok és más márkák is csatlakoztak?

Így fogalmaznak:

  • Elismerjük, kiállunk mellette és hirdetjük is, hogy az apák szerepe is ugyanolyan fontos a gyerekek életében, mint az anyáké.
  • E mellett természetesen kellő alázattal és belátással maradunk: az anyák maradjanak anyák (úgy se tud senki a helyükre lépni).
  • Kommunikálunk vagy szervezünk baba-papa eseményeket, tudósítunk, írunk olyan sztorikról, amely valamely apák és gyermekük között történt meg.
  • Nyíltan beszélünk az apák gyermekekkel kapcsolatos kérdéseiről.
  • Törekszünk kifejezetten baba-papa termékeket készíteni (legalább baba-papa szetteket), de a mozgalomhoz csatlakozni úgy is lehet, hogy még csak nem is készítesz “babás cuccokat”.

Szívderítő mozgalomhoz ilyen könnyen csatlakozni talán még sosem lehetett.

Mi is szívesen tesszük!

Forrás: Baby Chameleon

Erről a témáról még az Apazóna rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSzivárványanya avagy a vetélés sötét oldala
Következő cikkCsaládok, történetek a Kossuth Rádióban

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..