Bakos Mária: A gyerek – fogantatástól egy éves korig

A fiatal anyukák teli vannak szorongató aggodalmakkal a kisbabájuk miatt. Jól fejlődik-e, megkap-e mindent, amire szüksége van, sikerül-e teljes anyai gondoskodást nyújtani neki. Nemegyszer olyan gondok is felmerülnek, amelyekkel ugyan még nem akarnak gyermekorvoshoz fordulni, de azért megkönnyebbülést hozna, jól jönne egy szakember segítsége.

Magyarországon, Európában egyedülálló módon többek között erre az élethelyzetre segítségül találták ki a védőnői hálózat intézményét. A védőnő rendszeresen látogatja a körzetében született csecsemőket, házhoz megy, gondozási tanácsokat ad a kismamáknak.

Konczné Bakos Mária harminc éve védőnő, maga is két felnőtt gyermek édesanyja, a csecsemőgondozás szakértője. A magyar szakember által, emberi nyelven íródó sorozatának nyitó kötete A Gyerek – A fogantatástól egy éves korig. A szülőkben – a fogantatástól az első születésnapig – felmerülő kérdések megválaszolásával és a megtörtént életmesék hol megmosolyogtató, hol megrázó – de minden esetben tanulságos – leírásával próbál támpontot nyújtani az útkeresőknek. Minden során érződik, hogy írója maga is megtapasztalta az anyaság szépségeit és nehézségeit, megértő és segítő szándékú tanács-adó. Ez a kiadvány – hiánypótló jelleggel – hazai tapasztalatok alapján, magyarországi viszonyokra íródott. Sok szeretettel ajánljuk minden gyermeket váró és nevelő család polcára.

EuBook Könyvkiadó Kft., 2.200 Ft. A könyv megrendelhető: www.eubook.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkH. Murkoff – Sh. Mazel: Az a 9 hónap – Terhesnapló
Következő cikkDr. E. Müller-Rieckmann: A koraszülött gyerekek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..