Rekordszámú magyar kiadó az idei bolognai gyermekkönyv-vásáron

hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

A Pál utcai fiúk ihlette, több mint 120 négyzetméteres standon minden eddiginél több magyar kiadó mutatkozott be idén a Bolognai Nemzetközi Gyerekkönyv- és Illusztrációs Vásáron – közölte a KKM-Balassi Intézet az MTI-vel.

bolognai gyermekkönyvvásár 2018

A szakma legrangosabb eseményén 19 magyar műhely legfrissebb nyomtatott és interaktív könyvtermését vehették kézbe az olvasók március 26. és 29. között, de megismerhették az elmúlt években nemzetközi sikereket elért magyar alkotók műveit is.

Az idén ötvenötödik alkalommal megrendezett bolognai gyerekkönyv-vásárra a világ minden tájáról érkeztek könyvkiadók és illusztrátorok. A rendezvény idei díszvendége Kína volt.
A magyarországi és külhoni magyar gyerekkönyves műhelyek ebben az évben is közös standon mutatkoztak be a KKM-Balassi Intézet Publishing Hungary programjának támogatásával, a Római Magyar Akadémia szervezésében. A pavilon megjelenését a 140 éve született Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye ihlette, a grafikát a BookR Kids alkotói készítették.

Infinety hirdetés

A vásár idei magyar kiállítói: a Berger Kiadó, a Betűtészta Kiadó, a BookR Kids, a Cerkabella Könyvkiadó, a Ceruza Kiadó, a Csimota Könyvkiadó, a Gutenberg Kiadó, Nyomda és Könyvesbolt, a Kolibri Kiadó, a Könyvmolyképző Kiadó, a Magvető Kiadó, a Magyar Napló, a Manó Könyvek, a Menő Könyvek, a Móra Könyvkiadó, a Naphegy Kiadó, a Pozsonyi Pagony, a Tilos az Á Könyvek, a Scolar Kiadó és a Vivandra Könyvek.
A magyar gyermekkönyv-termés külföldi népszerűsítését ebben az évben igényes, 60 oldalas katalógus is segítette, amely a HUBBY (Magyar Gyerekkönyv Fórum) és a Publishing Hungary program közös gondozásában készült el.

A mese a legjobb nevelőeszköz a szülő kezében

forrás: MTI
fotó: Freepik, bookfair.bolognafiere.it

Erről a témáról még a Könyvek gyerekeknek rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.