Bőrhibák eltüntetése

Bőrhibák eltüntetése

Sminkmesterként, sminktanácsadóként sok kérdést kapok a bőrhibák eltüntetésével kapcsolatban. Ide tartoznak a fáradt, karikás szemek, a gyulladt, pattanásos vagy mitesszeres bőr és a bőr pigment-problémái. Gyorsan leszögezem: a szeplők eltüntetését nagyon ritkán javaslom.

A mellékelt képen is bájos, szeplős, alig-sminkelt arcot láthatunk – inkább a foltok, bőrhibák elfedéséről szeretnék beszélni.

A hibás bőr elsősorban bőrgyógyászra tartozik, és aztán kozmetikusra. Ha mindent megtettük bőrünk egészsége érdekében, amit ők javasoltak, és naponta kétszer alaposan tisztítjuk és hidratáljuk is – sajnos, még mindig előfordulhat, hogy nem tökéletes a bőrünk. Alapozókkal, korrektorral, púderrel valamennyit segíthetünk ilyenkor is. Nagyon fontos, hogy mindig letisztított, hidratált bőrre tegyük a sminket, problémás bőrnél különösen.

A sűrűbb, krémesebb állagú alapozók és korrektorok jobban fednek, de mesterkéltebb hatást is keltenek. Ha mégis ezeket választjuk, akkor figyeljünk gondosan a festék széleinek eldolgozására, nehogy foltos maradjon, vagy a pereme maszkszerűvé tegye az arcunkat. Mindig egészen pontosan a bőrünk árnyalatával megegyezőt válasszunk.

A szem alatti karikák esetében a sűrű alapozó nem mindig jó megoldás, hiszen az apró ráncocskákban megülhet a festék, különösen, ha púdert is vittünk az alapozó fölé. Itt könnyebb, krémesebb, folyékonyabb állagút válasszunk – és igyunk sok vizet, valamint próbáljunk meg a lehető legtöbbet aludni.

Terhesség alatt a hormonok hatására pattanások jelenhetnek meg a bőrön. Fordítsunk kiemelt figyelmet a mindennapos arctisztításra, bőrápolásra. Ilyenkor még fontosabb, hogy sok gyümölcsöt, zöldséget együnk és sok vizet igyunk. A koffeines italokat, a csokoládét és az olajos magvakat kerülni kell.

Terhesség alatt ne használjunk sok sminket, és hagyjuk a bőrünket minél többet pihenni. Ha nem egészen tiszta a bőrünk, akkor se fedjük sűrű, krémes alapozóval, inkább valamilyen könnyű, habos alapozót használjunk. Ha púderes felületűt választunk, akkor a púdert el is hagyhatjuk. Figyeljünk rá, hogy a hormonok hatására a bőr tónusa is megváltozhat, lehet, hogy más színek állnak jól most, mint azelőtt. A szülés után ez megváltozik, de nem biztos, hogy a régi színekre: lehet, hogy más, kicsit asszonyosabb lesz az arcunk.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkSimó Tímea: Ha nem jön a baba – a meddőség okai és kezelése
Következő cikkSmink: milyen színeket válasszunk