Simó Tímea: Ha nem jön a baba – a meddőség okai és kezelése

A laikusok számára is érthetően megfogalmazott hiánypótló könyvben a gyermektelenség hátterében megbúvó problémákat és a kezelésükre alkalmazott módszereket egyaránt megtalálhatják az olvasók. A könyv 3 dimenziós ultrahang fotókkal, illetve mikroszkópos képekkel illusztrálva segít megérteni a szervi okokat, valamint a kezelésükre alkalmazott speciális eljárásokat.

A képek segítségével lépésről-lépésre megismerhetjük a lombikbébi kezelések egyes fázisait is.

Egy kapcsolat a családalapítással, a gyermek vállalásával teljesedik ki. Sajnos manapság egyre inkább nő azoknak a pároknak a száma, akiknél hosszabb ideje várat magára a kis trónörökös érkezése. Gyakran még azt sem tudják a kétségbeesett szülőjelöltek, hogy mennyi ideig tekinthető „normálisnak” a próbálkozás, illetve, hogy hova fordulhatnak a problémájukkal. A hirtelen rájuk zúduló megannyi érthetetlen rövidítés és orvosi szakszó, mint „AHA”, „ICSI”, „ovuláció indukció”, „inszemináció”, stb., még inkább növelik az elbizonytalanodásukat, kétségbeesésüket.

A könyv segít megismerni és megérteni a gyermektelenség okait és bemutatja, hogy számos módszer áll rendelkezésünkre a probléma orvoslására. Az érintettek számára teljesen érthetően vezeti le a gondokhoz vezető folyamatokat és a szükséges kivizsgálások menetét. Mindkét fél részére tartalmaz tippeket, tanácsokat az életmódbeli változtatásokhoz, illetve alternatív gyógymódok kipróbálásához is. Bemutatja a lehetséges kezelési eljárásokat és speciális mikroszkópos fotókkal illusztrálva még a mesterséges megtermékenyítés egyes lépéseibe is bepillanthatunk.

A szerző gondolt azokra a párokra is, akiknek a természet még a lombikbébi eljárás segítségével sem adja meg a saját gyermek vállalását. Az örökbefogadás lehetséges módjairól, az adoptáláshoz szükséges feltételekről is hasznos információkat találhatunk a kiadványban.

Természetesen a könyv pozitívan zárul és bemutatja, hogy mi is történik akkor, ha végre sikerül az annyira áhított gyermekáldás. Mik az árulkodó jelek, mit érezhet a kismama, milyen vizsgálatok várnak rá a 9 hónap alatt. (A babáért oly sokat küzdő párok számára még az átlagnál is fontosabbak ezek az információk.) 3 dimenziós uh felvételek segítségével még a magzat fejlődésébe is belekukkanthatunk.

A színes fotókkal illusztrált, 160 oldalas igényes könyv a New Age Média 2000 Kft. gondozásában jelent meg.

A kiadó honlapja: www.nam2000.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkJót böngészni nem csak a világhálón lehet
Következő cikkBőrhibák eltüntetése

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..