Budapesten született 2017 első babája

2017 első babája

Mindössze fél perccel éjfél után jött világra a főváros első újévi babája a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Az egészséges kisfiú a Benjámin Noel nevet kapta, 2850 grammos és 50 centiméter hosszú.

Január 6-ára várták a kisbabát, így a Szilvesztert még családi körben tervezték tölteni – mondja Benjámin Noel édesanyja, Horváth Valéria. December 31-én késő délután azonban elkezdődtek a fájások, és az egészséges kisfiú viszonylag gyorsan, alig fél perccel éjfél után világra is jött. Az édesanya és az újszülött is jól van. A kisfiú a család második gyermeke, bátyja szűk egy éve, 2016. januárjában született.

A fővárosi állami intézmények szülészetei közül sok helyen született gyermek Újév napján, több kórházban 2017 első órájában: az Uzsoki kórházban 0 óra 12 perckor, a Jahn Ferenc kórházban és a Szent Imrében 0 óra 35 perckor, a Magyar Honvédség Állami Egészségügyi Központ szülészetén pedig 0 óra 40 perckor.

Forrás: semmelweis.hu, MTI
Fotó: Karancsi Rudolf

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..