Cókmók, SzóKiMondóka és Flexi – különleges termékek gyerekeknek

Cókmók tástka
Cókmók táska

Különleges, innovatív, gyerekeknek szóló termékekkel és szolgáltatásokkal ismerkedhettek meg a Blind Investment versenysorozat VI. fordulójának döntőjére ellátogatók májusban, a VAM Design Centerben.

A verseny szervezőinek fő célkitűzése az volt, hogy a start-up versenyek világában formabontó lehetőséget biztosítsanak a kreatív és kibontakozni vágyó nők, anyák és tehetséges fiatal lányok számára kézzelfogható ötleteik, terveik megvalósításához.

A versenysorozat szeretné támogatni és előtérbe helyezni a nők leleményességét, kitartását és lendületességét, bebizonyítva, hogy lehet valaki egyszerre nő, anya és üzletasszony, így a versenyek témáit is ezen törekvés figyelembe vételével választják.

Mindemellett nem zárják ki a férfiakat sem a nevezésből, akik a korábbi versenyeken is kimagasló kreativitást tanúsítottak.

A VI. forduló fődíja egy 500 000 Ft értékű tőkebevonási stratégiát fejlesztő szakmai tanácsadás volt. Az ötletgazdák március első felében elkezdhették a regisztrációt a www.blindinvestment.hu oldalon. A 10 legtöbb szavazatot elért projekt képviselőinek lehetőségük volt részt venni egy fél napos felkészítő tréningen, ahol hasznos tanácsokat és információkat kaptak ötleteik előadásához. A legjobban kiforrott 6 projekt jutott a döntőbe, ahol 3 tagú szakmai zsűri ítélte oda a díjakat.

versenyzők540
A döntősök, köztük a győztesek:
1. Bovács Bori (Cókmók) zöldben (k), 2. Miller-Ferjentsik Viola (SzóKiMondóka) piros felsőben (j.o.), 3. Várdai Péter (Flexi bútor)

 

Ismerkedjünk meg közelebbről a díjazottakkal:

CÓKMÓK

A CÓKMÓK a gyerekek énképének erősítését, és a társadalmi hálóba való bekapcsolását kívánja segíteni egy termék és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás segítségével.

A CÓKMÓK egyrészről egy különleges táska, ami folytonosságot és otthonosságot csempészhet azoknak a gyerekeknek az életébe, akiket a családjaikból kiemelve befogadó otthonból nevelőszülőkhöz, majd gyakran gyermekotthonokba sodor az élet. A gyakori és meglehetősen drasztikus környezetváltozások enyhítésére tervezték meg a CÓKMÓK-ot, amely egy kisebb részekre bontható hátizsák, melyben egy párna, egy takaró és egy kis tároló szekrényke rejlik, és amely azoknak a féltett kincseknek, emlékeknek, játékoknak az őrzője, amelyekhez a gyerekek szorosan kötődnek, és amelyeket a sok költözés miattgyakran elveszítenek.

A terméket egy szolgáltatás teszi teljessé, ami a CÓKMÓK-okat a büszke birtokosok kezébe juttatja, illetve egy közösségbe fogadja őket. A CÓKMÓK hátizsák egy internetes felületen vásárolható meg. Miután kiválasztottuk az ízlésünknek megfelelő táskát, egy ugyanolyan táska egy, a lakóhelyünkhöz közel élő, állami gondozásba került gyermek számára válik elérhetővé. A két táska egy párt alkot, melyet a tulajdonosok ún. CÓK-Pontokban vehetnek át. A CÓK-Pontok olyan közösségi terek, ahol havi rendszerességgel gyerekprogramokat, szabadidős tevékenységeket szerveznek a CÓKMÓK-kal rendelkező gyerekek számára, ezzel lehetőséget biztosítva a különböző hátterű gyerekeknek a találkozásra, ismerkedésre és barátkozásra. A programot a 6-12 éves korcsoport számára ajánlják.

Cókmók tástka

SzóKiMondóka

A SzóKiMondóka készségfejlesztő termékcsomag, mely 1-4 éves kisgyermekek és családjaik számára nyújt elfoglaltságot 8-12 hónapra. A csomag a négy elem témáját öleli fel (tűz, víz, levegő, föld), a babától eljutva az emberig, ezzel segítve a kisgyermekek környezeti nevelését. A DVD-ket számos gyermekdal és mondóka tagolja, amelyek szervesen illeszkednek az egyes fejezetek témájához és a gyermek zenei nevelését illetve mozgásfejlődését segítik elő. A DVD megtekintését követően a szókártyák ismétlő és megerősítő funkciót látnak el, amelyekkel fejleszthető a beszéd illetve a szókincs. A szókártyák számos lehetőséget biztosítanak a játékos tanulásra is. A mesefüzetek kiegészítő termékként szolgálnak, ugyanis a DVD-ken szereplő szavak és témák köszönnek vissza a mesékben.

A DVD filmeket Goda Krisztina rendezőnő ( a Szabadság szerelem és Csak szex és más semmi rendezője) rendezte, a dalokat illetve a mondókákat Gryllus Vilmos, Szász Márk és Bognár Szilvia énekli, míg az animált főhős (Móna) kalandjait Döbrentey Ildikó írónő alkotta.

„Flexi” – bútor a családnak

A Flexi egy több funkciós bútor. Használhatjuk matracnak, napozóágynak, pihenőszéknek, vagy hintaszéknek. Előnyei, hogy kis súlyú alumínium elemei révén könnyű szállítani, kül- és beltérben egyaránt használható. A hengeres felület jól szellőzik, így nem fülled bele az ember használat közben. Az elemek színe és mintája egyedileg megválasztható, így egyéni ízlésünkhöz alakítható.

Flexi bútor

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkCélirányos kezdeményezés, hogy a támogatás oda jusson ahova szánták
Következő cikkMini harcosok klubja: karate, kick-box, taekwando

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..