Cókmók, SzóKiMondóka és Flexi – különleges termékek gyerekeknek

Cókmók tástka
Cókmók táska

Különleges, innovatív, gyerekeknek szóló termékekkel és szolgáltatásokkal ismerkedhettek meg a Blind Investment versenysorozat VI. fordulójának döntőjére ellátogatók májusban, a VAM Design Centerben.

A verseny szervezőinek fő célkitűzése az volt, hogy a start-up versenyek világában formabontó lehetőséget biztosítsanak a kreatív és kibontakozni vágyó nők, anyák és tehetséges fiatal lányok számára kézzelfogható ötleteik, terveik megvalósításához.

A versenysorozat szeretné támogatni és előtérbe helyezni a nők leleményességét, kitartását és lendületességét, bebizonyítva, hogy lehet valaki egyszerre nő, anya és üzletasszony, így a versenyek témáit is ezen törekvés figyelembe vételével választják.

Mindemellett nem zárják ki a férfiakat sem a nevezésből, akik a korábbi versenyeken is kimagasló kreativitást tanúsítottak.

A VI. forduló fődíja egy 500 000 Ft értékű tőkebevonási stratégiát fejlesztő szakmai tanácsadás volt. Az ötletgazdák március első felében elkezdhették a regisztrációt a www.blindinvestment.hu oldalon. A 10 legtöbb szavazatot elért projekt képviselőinek lehetőségük volt részt venni egy fél napos felkészítő tréningen, ahol hasznos tanácsokat és információkat kaptak ötleteik előadásához. A legjobban kiforrott 6 projekt jutott a döntőbe, ahol 3 tagú szakmai zsűri ítélte oda a díjakat.

versenyzők540
A döntősök, köztük a győztesek:
1. Bovács Bori (Cókmók) zöldben (k), 2. Miller-Ferjentsik Viola (SzóKiMondóka) piros felsőben (j.o.), 3. Várdai Péter (Flexi bútor)

 

Ismerkedjünk meg közelebbről a díjazottakkal:

CÓKMÓK

A CÓKMÓK a gyerekek énképének erősítését, és a társadalmi hálóba való bekapcsolását kívánja segíteni egy termék és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás segítségével.

A CÓKMÓK egyrészről egy különleges táska, ami folytonosságot és otthonosságot csempészhet azoknak a gyerekeknek az életébe, akiket a családjaikból kiemelve befogadó otthonból nevelőszülőkhöz, majd gyakran gyermekotthonokba sodor az élet. A gyakori és meglehetősen drasztikus környezetváltozások enyhítésére tervezték meg a CÓKMÓK-ot, amely egy kisebb részekre bontható hátizsák, melyben egy párna, egy takaró és egy kis tároló szekrényke rejlik, és amely azoknak a féltett kincseknek, emlékeknek, játékoknak az őrzője, amelyekhez a gyerekek szorosan kötődnek, és amelyeket a sok költözés miattgyakran elveszítenek.

A terméket egy szolgáltatás teszi teljessé, ami a CÓKMÓK-okat a büszke birtokosok kezébe juttatja, illetve egy közösségbe fogadja őket. A CÓKMÓK hátizsák egy internetes felületen vásárolható meg. Miután kiválasztottuk az ízlésünknek megfelelő táskát, egy ugyanolyan táska egy, a lakóhelyünkhöz közel élő, állami gondozásba került gyermek számára válik elérhetővé. A két táska egy párt alkot, melyet a tulajdonosok ún. CÓK-Pontokban vehetnek át. A CÓK-Pontok olyan közösségi terek, ahol havi rendszerességgel gyerekprogramokat, szabadidős tevékenységeket szerveznek a CÓKMÓK-kal rendelkező gyerekek számára, ezzel lehetőséget biztosítva a különböző hátterű gyerekeknek a találkozásra, ismerkedésre és barátkozásra. A programot a 6-12 éves korcsoport számára ajánlják.

Cókmók tástka

SzóKiMondóka

A SzóKiMondóka készségfejlesztő termékcsomag, mely 1-4 éves kisgyermekek és családjaik számára nyújt elfoglaltságot 8-12 hónapra. A csomag a négy elem témáját öleli fel (tűz, víz, levegő, föld), a babától eljutva az emberig, ezzel segítve a kisgyermekek környezeti nevelését. A DVD-ket számos gyermekdal és mondóka tagolja, amelyek szervesen illeszkednek az egyes fejezetek témájához és a gyermek zenei nevelését illetve mozgásfejlődését segítik elő. A DVD megtekintését követően a szókártyák ismétlő és megerősítő funkciót látnak el, amelyekkel fejleszthető a beszéd illetve a szókincs. A szókártyák számos lehetőséget biztosítanak a játékos tanulásra is. A mesefüzetek kiegészítő termékként szolgálnak, ugyanis a DVD-ken szereplő szavak és témák köszönnek vissza a mesékben.

A DVD filmeket Goda Krisztina rendezőnő ( a Szabadság szerelem és Csak szex és más semmi rendezője) rendezte, a dalokat illetve a mondókákat Gryllus Vilmos, Szász Márk és Bognár Szilvia énekli, míg az animált főhős (Móna) kalandjait Döbrentey Ildikó írónő alkotta.

„Flexi” – bútor a családnak

A Flexi egy több funkciós bútor. Használhatjuk matracnak, napozóágynak, pihenőszéknek, vagy hintaszéknek. Előnyei, hogy kis súlyú alumínium elemei révén könnyű szállítani, kül- és beltérben egyaránt használható. A hengeres felület jól szellőzik, így nem fülled bele az ember használat közben. Az elemek színe és mintája egyedileg megválasztható, így egyéni ízlésünkhöz alakítható.

Flexi bútor

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkCélirányos kezdeményezés, hogy a támogatás oda jusson ahova szánták
Következő cikkMini harcosok klubja: karate, kick-box, taekwando