Párterapeuta és iparművész a Kopp-Skrabski-díjazottak

Kopp-Skrabski-díj

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány idén újra meghirdette a Kopp-Skrabski-díjat, amelyet ünnepélyes keretek között június 4-én adtak át az alapító Kopp Mária nevével fémjelzett intézetben, a KINCS-ben (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért).

A Kopp-Skrabski-díjjal az a célja az alapítványnak, hogy felhívja a figyelmet azokra a személyekre és házaspárokra, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért.

A Kopp-Skrabski-díjak odaítélésre bárki javaslatot tehetett, amelyeket a díj kuratóriuma bírált el. A tíz jelölt személy és házaspár közül végül Dr. Mihalec Gábor párterapeutát, valamint Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor bútorkészítő iparművészeket díjazta a zsűri.

Dr. Mihalec Gábor saját példáján is munkáján keresztül is mérhetetlenül sokat tesz a házasság, a gyermekvállalás és a család értékének megerősítéséért és megtartásáért. Vallja, hogy a szeretetkapcsolatok jobbá tételére az embereknek rengeteg eszköze van, ő pedig azt tekinti feladatának, hogy ezeket kutassa és tanítsa.

A kapcsolatot cseréld, ne a társad!

A különdíjas házaspár Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor alkotásait a népi kultúra és a hagyományok tisztelete, illetve az alkotás és egymás szeretete hatja át. A közös munkájuk eredményeként gyönyörű, népi, faragott bútorok kerülnek ki a kezeik közül. Ezzel összefüggésben komoly néprajzi kutatómunkát és hagyományőrző tevékenységet is végeznek, tanfolyamokon keresztül igyekeznek továbbadni az általuk megszerzett és megőrzött tudást.

A zsűri díján kívül a közönség véleménye is számított. A jelölt személyek közül közönségdíjban részesült Sződy Judit négy gyermekes szoptatási tanácsadó, akinek kedves személyisége és szakértelme hatalmas erőt ad az anyukáknak. A szülőknek több száz fős Facebook-csoportot hozott létre a könnyebb kommunikáció és tanácsadás érdekében, miközben a kórházon belül is sokat tesz a anya- és bababarát megoldásokért. Újságíróként cikkeivel is segíti a szülőket.

A közönség szavazatai alapján Nagy Péter egyházmegyei közoktatási munkatárs és Nagy Judit kardiológiai asszisztens kaphatta a házaspárnak járó közönségdíjat. Négy gyermekük felnevelése mellett házasságuk kezdetétől nagy hangsúlyt fektetnek a következő generáció nevelésére és lelki-szellemi támogatására. Mindig igyekeztek példájukkal és személyes és szakmai tapasztalataikkal segíteni a rájuk bízottakat. Missziójuknak tekintik a fiatal házasok és jegyesek tanítását, a házassági létforma megőrzését. Eközben figyelmet szentelnek a kommunikáció és konfliktus-megelőzés területeire is.

A díjátadót Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, valamint Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke nyitotta meg. Skrabski Fruzsina elmondta, hogy a jelöltek bármelyike megérdemelte volna a díjat, hiszen mindannyian kiemelkedő munkát végeznek a családokért. Reményét fejezte ki, hogy édesanyja, Kopp Mária munkássága nyomán az intézet nemzetközi kutatóintézetté válhat. Fűrész Tünde Kopp Mária mérhetetlen nyitottságáról, a férjével, Skrabski Árpáddal való egységéről beszélt, és üdvözölte az intézet és az Alapítvány közötti szoros együttműködést.

A zsűri értékeléséről és döntéséről Dr. Purebl György, illetve Dr. Engler Ágnes, a Kopp-Skrabski-díj társelnökei beszéltek. Dr. Purebl György, aki napi szinten találkozott Kopp Máriával, a professzor asszony kiemelkedő elfogulatlanságát méltatta, aki képes volt teljesen különböző állásponton lévő embereket egy asztalhoz ültetni. Dr. Engler Ágnes végül elmondta, hogy bár a zsűri nehezen tudott a nagyszerű jelöltek közül választani, örömét fejezte ki, hogy ennyien képviselik a családi értékeket.

Bővebb információ a jelöltekről a haromkiralyfi.hu/kopp-skrabski-dij-szavazas oldalon található.

Erről a témáról még a Család rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMegérkezett a gólya, de hogyan tovább?
Következő cikkMire van szüksége egy gyermeknek a biztonságos felnőtté váláshoz?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..