Családi lakások a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeiért

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az idén 25 éves Őrzők Alapítvány október 14-én három korszerű, Magyarországon egyedülállóan gyermekbarát módon felújított családi lakást nyitott meg a Gyermekklinika kezeléseire érkező vidéki családoknak. 

A Klinika melletti épületben található hat darab, egyenként 47m2-es lakás 1994-ben adományozás útján került az Őrzők Alapítvány tulajdonába. Az érintett vidéki családok térítésmentesen használhatják a lakásokat, mialatt a Klinikán gyermeküket rövidebb-hosszabb ideig kezelik.

A lakások segítségével megoldódik a vidéki családok lakhatási gondja a sokszor hetekig tartó kezelések alatt, a családok együtt maradhatnak a nehéz időszakban is, a súlyosan beteg gyermekek nem szakadnak el szüleiktől, testvéreiktől, kezeléseiket családi körben, szorongásmentesen kaphatják meg. A családi lakásokra való igényt és kihasználtságukat jól mutatja, hogy csak tavaly 120 család költözött be – volt, amelyik családnak egy napra és volt, amelyiknek három hónapra tudott ilyen módon segítséget nyújtani az Őrzők Alapítvány.

gyl1

A hatból most három lakás kapott teljesen új kialakítást és a nagylelkű adománynak köszönhetően 20 év után először teljes egészében megújulhatnak. Az Őrzők Alapítvány a három családi lakást a lehető legkorszerűbben felszerelve, egyedülállóan család- és gyermekbarát módon, a családok élethelyzetének és igényeinek megfelelően korszerűsítette.

gyl2

A most átadott három lakás közül az első a csecsemős és kisgyerekes családoknak, a második a 3-7 éves gyerekeket, a harmadik pedig a kisiskolás és kamasz gyerekeket nevelőknek nyújt megfelelő otthont a kezelések idejére. A családban élő gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően dekorálták és rendezték be a lakásokat, így kiságy, etetőszék, kisgyermekágy, elektronikai eszközök, teljes konyhai felszerelés és tévé került lakásokba – mindez a Flextronics International Kft. nagyvonalú adományának köszönhetően.

gyl3

A Flextronics International Kft. 15.000 USD értékű adományt ajánlott fel az Őrzők Alapítványnak a vállalat Társadalmi Felelősségvállalási Programja (CSER) keretében, a magas színvonalú felújítás ebből a támogatásból jöhetett létre. Az Alapítvány másik két lakását tavaly pályázati forrásból újította fel, a fennmaradó egy lakást a tervek szerint még az idén korszerűsítik.

 

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..