Bölcsődei fejlesztések Gyulán

Bölcsődei fejlesztések Gyulán

Több mint 250 millió forintból korszerűsítenek két bölcsődét Gyulán. A beruházás európai uniós forrásból valósul meg, melynek segítségével a Csemeteház bölcsőde felújítását és a Tipegő Topogók bölcsőde játszóudvarának kialakítását tudják elvégezni. 

A gyulai önkormányzat tájékoztatása szerint a beruházással a Csemeteház bölcsődében sószobát, fejlesztőszobát, foglalkoztató- és orvosi szobát alakítanak ki, megvalósítják az épület hőtechnikai és gépészeti korszerűsítését, akadálymentesítését, az energiaellátását napelemekkel biztosítják és új parkolóhelyeket létesítenek.

fotó: csemetehaz.hu

A Tipegő Topogók bölcsődében az udvart alakítják át az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint. Ennek keretében aszfaltburkolatú pályát építenek, kicserélik a térburkolatot, új kerítést építenek, egy több mint 300 m2-es kertet alakítanak ki, és 7 új udvari játszótéri játékot telepítenek a bölcsőde udvarára.

A beruházás – amely önerőt nem igényel – várhatóan 2018. november végén fejeződik be, melynek kivitelezését pályázati úton egy gyulai vállalkozás nyerte el.

forrás: MTI, gyula.hu/aktualis
fotó: beol.hu, Lehoczky Péter

Erről a témáról még a Bölcsőde rovatunkban olvashatsz többet!