Teljessé vált az óvodai ellátottság Budaörsön

Több mint négyszázmillió forintért új óvodát építettek, illetve kibővítettek egy régi épületet Budaörsön, így mostantól minden három évet betöltött gyermeket fel tudják venni valamelyik helyi intézménybe – közölte a Pest megyei város önkormányzatának sajtóreferense kedden az MTI-vel. A bővítésnek köszönhetően a Kincskereső óvoda immár 130 kisgyermeket tud fogadni felújított épületeiben. 

Nagy Ildikó Emese elmondta, hogy a Kincskereső óvoda egy új és egy felújított épületét adták át a napokban, a 403 milliós építkezés költségét az önkormányzat saját forrásból állta. A 941 négyzetméteres, kétszintes új épületben négy, a 183 négyzetméteres felújítottban pedig két csoportszoba található, az ország egyik legkorszerűbb óvodakomplexuma összesen 130 kisgyermeket tud fogadni.

böo

A sajtóreferens közlése szerint a 337 millió forintba kerülő új, akadálymentesített ingatlanba a tanév elején költöztek át a kicsik, az óvodában egyebek mellett személy- és étellift működik, a tetőn napkollektorokat, a kertben öntözőrendszert építettek ki, és nyolc parkolóhelyre is jutott pénz. Az intézményben egy nagy kapacitású melegítő konyhát, tornatermet, szülői fogadó-fejlesztőt, foglalkoztatót, orvosi elkülönítőt, teakonyhát, szertárat, raktárt, dolgozói öltözőt, illetve mosó-vasaló helyiséget is kialakítottak.

A régi épület 66 milliós felújítása nemrég fejeződött be; itt a nyílászáróktól a hőszigetelésen át az épületgépészetig szinte mindent modernizáltak.

Az új óvodakomplexumnak és az önkormányzat által támogatott családi napköziknek köszönhetően a folyamatosan gyarapodó lélekszámú Budaörsön mostantól minden érintett gyereket fel tudnak venni – közölte Nagy Ildikó Emese.

MTI
Fotó: budaörs.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAz empátia szerepe a gyereknevelésben
Következő cikkVálassz tampont 5 fontos szempont alapján!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..