Családi nap az együttnevelésért

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. rendezvényt szervez “Családi Nap az Együttnevelésért” címmel június 14-én, ahova színes programokkal várnak minden érdeklődőt. Az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrumban megrendezendő eseményen kicsik és nagyok kipróbálhatják, milyen kerekesszékkel közlekedni, milyen lehet a világot látássérültként észlelni, és hogy még inkább egy nyelvet beszéljenek, mini jelnyelvi- és Brailles írás órákon is részt vehetnek, ahol elsajátíthatják a legfontosabb kifejezéseket.

egyuttnevelesA nyitott, elfogadó és érzékeny társadalom nem csupán utópia. Minden egyes nappal és együttnevelést támogató rendezvénnyel közelebb kerülünk az integráció teljesebbé válásához. Hiszen egyre több ember, egyre fiatalabban és egyre gyakrabban találkozik sajátos nevelési igényű társakkal, így számukra már természetes az elfogadás. Ám vannak, akik nem ilyen szerencsések, nem tudják, miként viszonyuljanak hozzájuk, nem ismerik, milyen nagyszerű közös élmények várhatnak rájuk. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. rendezvénye épp ebben segít!

Nem véletlen az esemény „Láss szívvel, adj szívből!” szlogenje sem, amit Agárdi Szilvia énekesnő, a rendezvény díszvendége is vall: „Az én küldetésem, hogy szeretetet adjak az embereknek, és hogy meg tudjam mutatni, ugyanolyan értékű ember lehetek a sérülésem ellenére is. Ezért is fontos, hogy legyenek ilyen rendezvények, mert ezek összetartják a gyerekeket és a sérült gyerekekben ki tud alakulni egy olyan kép, hogy igenis, ő is ugyanolyan értékű ember, mint az ép társa. A pozitív gondolkodás a lényeg, szemlélet kérdése minden. Minden ember élete teljes, csak azzá kell tennie. Mindkét részről nyitottnak kell lenni. Én sosem mutattam, hogy aliglátó vagyok, ugyanúgy viselkedtem a többiekkel, így nem tekintettek másnak és mindig mondták, hogy „bocs, elfelejtettem, hogy te nem látsz”. Sikerült ezt elérnem, ami tök jó! Nagyon hasznosnak találom a rendezvényt, nagyon tetszik, hogy sérült és ép gyerekek együtt dolgoznak és a programok is nagyon színesek, ez tetszeni fog a gyerekeknek!”

A gyerekek együtt játszhatnak kézműves- és sportos foglalkozásokon, tapsolhatnak Palya Bea, Rutkai Bori, Szalóki Ági, az Apacuka zenekar és természetesen Agárdi Szilvia koncertjére, de mesejátékokat és bábszínház előadásokat is megcsodálhatnak. A nívós koncertek, izgalmas játékok, sportprogramok mellett az Educatio rendezvénye informatív kerekasztal-beszélgetésekkel is készül 2014. június 14-ére, amelyekkel szintén az elfogadás, az integráció és az együttnevelés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Az érdeklődők megtanulhatják, mit és hogyan tegyenek, ha egy látássérült kér tőlük segítséget az utcán, vagy egy akadállyal küzdő ember érkezik az osztályba/munkahelyre. Kiderül az is, mi a teendő, ha szokatlan fejlődésű gyermek születik a családba vagy akadályozottá válik az addig ép gyerek? Megtudhatjuk, milyen befogadó munkahelyek léteznek? Mi mindenben segít a sport és a művészet? A kérdésekre szakemberek, fogyatékossággal élő civil és közismert emberek vagy családtagjaik adnak választ, többek között Agárdi Szilvia és édesanyja.

www.edupress.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkHasfájás, puffadás: a gyümölcscukor is okozhatja
Következő cikkA rotavírus gyakoribb, mint gondolnánk

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..