Családok átmeneti otthonai újulnak meg

családok átmeneti otthonai

Országszerte 44 átmeneti és rehabilitációs ellátást nyújtó szociális intézmény újul meg egy 3,8 milliárd forint keretösszegű pályázatnak köszönhetően – jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Csákváron, a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Családok Átmeneti Otthonában pénteken.

A tárca tájékoztatása szerint az államtitkár hozzátette, a kormány több eszközzel fejleszti a családok átmeneti intézményeit. Az említett infrastruktúra-fejlesztési pályázat eredményeként a férőhelyek több mint tíz százaléka újul meg – olvasható a közleményben.
Tudatták: Czibere Károly szerint a csákvári intézmény jó példa az egyházak szerepvállalására a szociális ágazatban.

Egyszülős családokat támogató központ nyílik Budapesten

Nem csak otthon

Családok Átmeneti Otthona,
Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Családok Átmeneti Otthona, Csákvár

Az átmeneti otthon lehetőséget biztosít a gyermek és szülő együttes elhelyezésére. Ezekben az intézményekben nemcsak otthonra lelnek a családok, hanem fel is készítik őket az önálló életre életvezetési, jogi, pszichológiai, mentálhigiénés tanácsokkal, és segítséget kapnak a munkakeresésben is – tette hozzá az államtitkár.

Egervári Ágnes, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója a tájékoztatás szerint közölte, mintegy 47 millió forintra pályázott a Szent Vince Otthon megújítására, és el is nyerték a támogatást. A projekt megvalósításával költséghatékonyabbá válik az üzemeltetés, csökken a környezetterhelés. Komfortosabb lesz a lakókörnyezet és javul az intézmény helykihasználtsága, valamint a munkakörnyezet is megújul.

Méltányosságból engedélyezhető pénzbeli ellátások anyáknak

Ezen a linken találsz egy listát a budapesti és vidéki átmeneti otthonokról =>>

Erről a témáról még a Támogatások rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkHúsvéti nyuszi garland papírból – letölthető mintával
Következő cikkLocsolóversek kisgyerekeknek – húsvét hétfői hagyomány

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..