Családok szeretete, az anyaság tisztelete

NOE

“Magyarország ereje a magyar családokban és gyerekekben rejlik, ezért 2018 a családok éve lesz” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes múlt szombaton, szeptember 23-én Szarvason, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) három évtizedes fennállása alkalmából rendezett ünnepségen.

A politikus mintegy ezer vendég előtt arról beszélt, hogy minden család és gyermek nemzetmegtartó érték, és hogy a magyar kormány az európai szinten is jelentkező demográfiai válságot a házasságkötések és a születések számának emelésével kívánja megoldani.

NOE
Angyal Bernadett és családja a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Nagycsaládosok Országos Egyesületének születésnapi rendezvényén Szarvason 2017. szeptember 23-án.

Új nagycsaládos kártya

Semjén Zsolt kifejtette, a kormány eddig is kiemelten kezelte a családok támogatását, különösképpen a nagycsaládosokét, és ez jövőre is fontos cél lesz.
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta, reményei szerint jövőre a NOE-tagok kézhez tudják venni az új nagycsaládos kártyát, amely a jelenleginél több kedvezményt ad és többen fogadják majd el.
Az államtitkár szerint a NOE révén “egyre többen mernek belevágni a nagycsaládos életformába”, amely “a nemzet megmaradásának a záloga”.

Ötgyerekesként is teljesen!

A gyerekek és a családok szeretete, az élet és az anyaság tisztelete

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke köszöntőjében elmondta, a NOE-tagokat a gyerekek és a családok szeretete, valamint az élet és az anyaság tisztelete köti össze, amelyet bemutatni, népszerűsíteni is kívánnak. Emlékeztetett, tavaly nyár óta a kormány stratégiai partnerként tekint az egyesületre. A NOE az elmúlt három évtizedben mintegy 28 városban szervezett találkozót, amelyeken több mint százezer ember vett részt. A mostani őszi találkozó vendéglátója a Békés megyei Szarvas városa lett. Babák Mihály (Fidesz) polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a nagycsaládosok hozzájárulnak a haza, a nemzet és az ország megmaradásához.

forrás és képek: MTI

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..