Cserép házi állatok

Cserép boci, malac és kecske készítése – képekkel, letölthető szabásmintával.

Hozzávalók: 3 db 5 cm átmérőjű cserép, min. 70 cm fehér kenderzsinór.

 

Hozzávalók:

  • 3 db 5 cm átmérőjű cserép
  • min. 70 cm fehér kenderzsinór
  • min. 40 cm rózsaszín kenderzsinór
  • 2 db 3 cm átmérőjű préselt papírgolyó
  • 1 db 3 cm átmérőjű préselt papírtojás
  • kis darab fehér, drapp és rózsaszín vastag filcanyag
  • kis darab fehér, rózsaszín, testszín és fekete vékony hobby filcanyag
  • 12 db 5 mm átmérőjű fagolyó
  • rózsaszín, fekete és fehér festékek
  • hobby ragasztó vagy ragasztópisztoly

      

Leírás (Nagyításért kattints a képre.)

Fessük ki a cserepeket és fessük meg, vagy filccel rajzoljuk meg az arcokat.

Kifestett cserepek        Kifestett fejek

A kenderzsinórokból vágjunk 3 darab 12 cm-es darabot a karoknak (2 fehéret és 1 rózsaszínt) és 3 darab 20 cm-es darabot a lábaknak (2 fehéret és 1 rózsaszínt). A karok zsinórjára kössük rá a lábak zsinórját úgy, hogy mindkét kar és láb egyforma hosszú legyen. A karokat fűzzük át a cserépen található lyukon.

Ragasszuk rá a fejet a cserép fenekére, így a karok és a lábak is rögzülnek a cseréphez. Vágjuk ki a filclapokból a testrészeket a szabásminta szerint és ragasszuk a helyükre. A malacka és a tehénke filc fülére ragasszuk rá a testszínű belsejét és ezután rögzítsük a fejre. Fessük ki a fagolyókat és húzzuk a zsinórokra. Kössünk a végükre csomót és ragasztózzuk be, majd húzzuk bele a fagolyókba (megoldható csomó nélkül is, jó sok ragasztóval).

A kecske farkát a cserép külsejéhez rögzítsük. A malacka farkához a maradék rózsaszín kenderzsinórt nedvesen tekerjük fel egy darab hurkapálcára (vagy ecset szárára), majd szárítsuk meg, hogy lehúzva kunkori maradjon. A cserép külsejére ragasszuk. A tehénke farkának bojtját a maradék fehér zsinórral kössük meg középen és a szálak végeit kicsit húzogassuk meg, hogy bozontosabb legyen, majd rögzítsük a cseréphez.

   

Lehet nagyobbat is csinálni, de akkor minden hozzávalóból nagyobb és több kell. Ezen kívül lehet másféle állatokat is csinálni, csak egy kis fantázia kell hozzá.

A testrészek szabásmintája letölthető innen.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNyaralás gyerekekkel
Következő cikkHozzátáplálás táblázat: Szilárd ételek bevezetése

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..