Csíkos-mézes szelet recept

10 dkg vajat 12 dkg mézzel, két tojással, 7 evőkanálnyi tejjel és 25 dkg cukorral gőz fölött sűrű krémé főzzük, mint a mézes krémeshez. 40 dkg liszthez jó két teáskanál szódabikarbónát keverünk, majd a kihűlt krémet ezzel forgatjuk össze.

Hagyjuk pihenni egy órát, majd osszuk hat cipóba, és késhátnyi vékonyra nyújtva süssünk hat lapot. Jó kis türelemjáték, de finom mézes illata van, és közben el lehet készíteni a töltelékeket: két adag csokipudingot, egy jó nagy adag, enyhén vaníliás tejbegrízt és előkeresni egy guszta lekvárt. Ezután jön a dolog móka-része: az összeállítás.

Válasszunk egy stabil külsejű lapot alapnak, vékonyan kenjük meg lekvárral, de tényleg vékonyan, majd oszlassuk el rajta a tejbegríz felét. Jöhet a következő lap, vékony kis lekvárréteg, majd a csokipuding fele. A harmadik lapra jó nagy adag csillogó, fényes sárga lekvár jön. Ezután megint csokipudingos, majd a végén egy tejbegrízes réteg. Az egész tetejét olvasztott csokoládéval öntjük le.

Pihenjen legalább egy, de inkább két napot, mielőtt felvágnánk. Puha, omlós, krémes lesz – és jó illatú.

hirdetés
Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkNem csak a bukás lehet veszteség
Következő cikkInzulinrezisztencia – a cukorbetegség és a PCOS előszobája

1 KÉRDÉS

Comments are closed.