Milyen csizmát vegyek?

Itt a tél, ideje hát megkeresni a tavalyi csizmánkat, vagy vásárolni egy újabb darabot. Cikkünk egyrészt bemutatja az idei csizmadivatot, másrészt személyre szóló tippeket ad a megfelelő lábbeli kiválasztására.

Divatos formák, anyagok, színek

Az idei év nagy kedvencei a térdig vagy térd fölé nyúló csizmák. Ezek lehetnek többfélék, elegánsak, szexisek, ugyanakkor visszafogott, sportos darabokat is találhatunk az üzletekben. A magas sarok ebben az évszakban is trendi, a nyáron befutott telitalp és platform pedig télen is hódít. Természetesen a legtöbb választék a lapos talpú csizmákból van, télen sokunk számára a kényelem és a biztos járás a legfontosabb.

A csizmaválasztásnál az egyik legfontosabb szempont a lábbeli anyaga. Érdemes pár ezer forinttal többet szánni rá, a műbőr helyett a valódi bőrt preferáljuk, így nem csak minőséget, hanem többéves használatot is nyerhetünk. A bőr mellett a lakkbőr és a velúr anyagú csizmák is dobogósak.

A csatok és rojtok mellett a szőrme és prém a legkedveltebb díszítés, a színek terén pedig örök a fekete és a barna, mellettük teret kapott a szürke, a bézs, sőt az élénk színek is, mint például a lila, a narancs és a vörös.

Milyen csizma áll jól nekem?

Mielőtt csizmát veszünk, jól gondoljuk meg a következő szempontokat. Az öltözködési stílus, a testmagasság, a rövid, hosszú illetve vastag, vékony lábszár mind-mind fontos tényező.

Radics Edit szín- és stílustanácsadó, stíluskommunikátor szerint rövid, vastag lábszárhoz bokacsizma, bakancs, vádli közepéig érő félhosszú fazon ajánlott. A legjobb, ha rásimul a bokára, matt anyagú, és díszítés nélküli. Rövid, vékony lábszárnál a lábbeli szára merev és kissé elálló legyen, lehet rajta díszítés is.

Átlagos hosszúságú de vastag lábszárhoz, bármelyik szárhossz megfelelő, átlagos hosszúságú és vékony lábszárnál is úgyszintén, de ez legyen merev, a lábtól kicsit elálló, világos színű, fényes anyagú.

Hosszú és vastag lábszárnál a csizma lehet térdig érő, térd fölötti, combközépig érő is. Anyaga inkább lágy legyen, és kerüljük a világos színeket. Hosszú és vékony lábszárhoz, térdig érő, térd fölötti, combközépig érő, merev szárú csizma ajánlott.

képek: Scholl® Footwear

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Előző cikkNálatok ki hozza az ajándékot?
Következő cikkVegetarianizmus: csak óvatosan