TAVASZ típusú nők

TAVASZ típusú nők

Januárban meséltem Nektek az évszakelméletről és összefoglaltam a Tél típusú nők jellemzőit, a március beköszöntével pedig, nézzük a Tavasz típusú nőket.

TÉL típusú nők

Miért fontos ez annyira? Mert nem mindegy, hogy az évszaktípusunknak megfelelő színt választjuk az öltözködésünk során, vagy sem. Mutatok Nektek két tavasz típusú színésznőt is jó és rossz színekben, és máris számotokra is szembetűnő lesz a különbség.

Tavasz típusú nők jó és rossz színekben

 

TAVASZ évszaktípus

Hangulat

Képzeld csak el! Lassan ébredezik a természet. A hosszú tél után végre újra hétágra süt a nap, kibújnak az első világoszöld rügyecskék, a zöldellő réten nyílnak a tavaszi virágok a szivárvány ezernyi csodaszép színében. Szállnak a katicabogarak és zümmögnek a méhecskék, beindul a nyüzsgés, a mozgás, és újra kezd életre kelni minden. A tavasz legjellemzőbb színei is ilyenek, világosak, melegek és vidámak. Megtalálhatóak köztük a tavaszi rét hangulatát idéző zöldek, sárgák, barackszínek, lilák.

Tavasz típusú nők - hangulatA tavasz típusú nő karakter

Ez az élettel teliség a TAVASZ típusú nőkre is igaz, személyiségükben is megjelenik a vidámság, a folyamatos nyüzsgés. Mindig intézkednek, pörögnek, egy percig sem tudnak nyugton maradni. Emellett nagyon kedves, mosolygós, kiegyensúlyozott karakterek, tisztában vannak a különleges adottságaikkal és egyedi kisugárzásukkal, és nem ritkán kacérkodnak is az ellenkező nem képviselőivel.

A tavasz típusú nő megjelenése

Amivel egy szóban jellemezhető külső jegyeinek színei, az a „mézesség”. Mindig megjelenik egyfajta méz beütés a hajuk vagy a bőrük színében. Ha szőkék, akkor inkább mézszőkék, mint hamvas szőkék, a bőrük pedig inkább meleg barackos, mint rózsaszínes árnyalatú.

Haj: világosszőke, középszőke, mogyoróbarna, mézes árnyalatú
Szem: jellemzően zöld, kék, mogyoróbarna
Bőr: barackos árnyalatú porcelán, meleg hatású olíva, gyakran barnás árnyalatú szeplőik vannak

A tavasz típusú nő színei

A TAVASZ típusok színei mindig élettel telik, melegek és általában világosak.

Emiatt is nagyon kell óvakodnia például a fekete és a szürke színektől, hiszen ezek szinte szín nélküliek, a fekete éveket öregít rajtuk és kiemeli a szem alatti karikáikat, míg a szürke annyira beszürkíti az arcukat, hogy egyből elvesznek benne.

Jellemző ékszere: világos arany, világos ezüst

A „tavaszok” legjobb színei a barackos árnyalatok, a rózsaszín melegebb árnyalatai, a meleg napsárga, a mustársárga, a világos, élénkebb zöldek, a meleg lila árnyalatok, de például a kéknek is vannak olyan tónusai, amik nagyon előnyösek számukra.

Tavasz típusú nők - színskálaAltípusok

Minden évszaktípus esetében megkülönböztetünk a külső jegyeik alapján három altípust is a szerint, hogy mely másik évszaktípushoz állnak a legközelebb.

ÉLÉNK TAVASZ (Tavasz-Tél)

Legjellemzőbb vonása, hogy élénk, világító szemei vannak, kontraszt hatás érvényesül az arcukon, így jól állnak neki a tavasz színekből összeállított kontrasztos és élénk színvilágú szettek.

Tavasz típusú nők - élénk tavaszVILÁGOS TAVASZ (Tavasz-Nyár)

Általában világos szőke, mézszőke hajuk van, és barackos, érzékenyebb bőrük.

Tavasz típusú nők - világos tavaszMELEG TAVASZ (Tavasz-Ősz)

Főként világosabb vöröses árnyalatú, vagy mogyoróbarna az eredeti hajszínük, a szemük színe tompább színű kék és zöld mellett, gyakran mogyoróbarna színű.

Tavasz típusú nők - meleg tavaszTe is ebbe az évszaktípusba tartozol?
Írd meg Nekünk!

képek: Pinterest

Erről a témáról az Anya, de mégis nő! rovatban olvashatsz többet!

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Világéletemben érdekelt a stílus, a megjelenés, az esztétika, a kreativitás, az emberek fejlesztése. A stílus számomra egy önkifejezési mód, minden egyes nap, amikor megjelenünk valahol, üzenünk valamit a világnak a külsőnkkel. A célom, hogy megmutassam az embereknek, hogy mivel mit üzennek, hogy megtalálják önmagukat, a saját stílusukat, hogy felismerjék, hogy mennyire szépek, és különlegesek, és ezt hogyan tudják hangsúlyozni a megjelenésükkel, és megfelelő színekkel, ruhákkal.
Előző cikkNincs elég pénzed lakásra? Toldd meg egy nagyobb összeggel! – Lakáshitelek
Következő cikkA varázslatos óvoda, nem csupán a mesékben létezik

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..