Debrecenben is Gyermek-mentőorvosi kocsi

2010. január 21-én a sajtó jelenlétében, ünnepélyesen adta át a legújabb gyermek-mentőorvosi kocsi kulcsait dr. Szűcs Andrea, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke dr. Pápai Györgynek, az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi Regionális Orvosigazgatójának.

Az új Gyermek MOK a debreceni Gyermekklinikán 8-20 óráig áll készenlétben, hogy részt vegyen Debrecen, Nyíregyháza és a többi észak-alföldi településen a segítségre szoruló gyermekek ellátásában. A gyermek-mentőorvosi terepjáró a szokásos gyermek-rohamkocsi felszerelést viszi magával, ám ebben a járműben helyet kapott egy mobil inkubátor kapszula is, amely például az otthoni szülések esetén nyújt biztonságos szállítást az újszülötteknek.

A mentőegység működési költségeit (munkabérek, üzemanyag, stb.) az Országos Mentőszolgálat fedezi, a tárgyi eszközöket (gépkocsi, műszerek, stb.) a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány biztosítja.

Forrás: OMSZ, www.mentok.hu

Szólj hozzá Te is!

1 KÉRDÉS

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..