Demonstráltak a Jövővel Terhes Fiatalok

terhesfiataloklead-80x80.jpg

Tegnap került megrendezésre a Jövővel Terhes Fiatalok demonstrációja az Erzsébet-téri Gödörben. A programot olyan fiatalok szervezték, akiknek még nincs gyerekük, viszont szeretnék eldönteni, hogy később, ha majd lesz, hol hozzák őt világra – otthon, kórházban, vagy születésházban.

“A várandósság nem betegség” fogalmazták meg a résztvevők, akik reményüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy mire valóban várandósok lesznek, szabadon választhatják majd meg gyermekük születésének helyszínét.

Ahogy az egyik 18 éves szervező vallja: “…nem felnőtt…., még kicsi lány vagyok…, korai még a konty nekem… Nincs gyermekem, ez a pocak is csak kamu… Azt sem tudom, ha szülök, otthon teszem, vagy máshol, de azt tudom, hogy a helyet és azt a személyt, aki közben a kezemet fogja, én akarom megválasztani, mert meggyőződésem, hogy ez alapvető jogom.”

A demonstráción nemcsak a fiatal korosztály jelent meg, hanem családok egész kicsi gyerekektől szülőkig, nagyszülőkig. A programban zsonglőrök is szerepeltek – kismamának öltözve.

Az Emberjogi Világnap alkalmából a Gödör-klub kiállítótermében pedig az otthonszülést, mint lehetőséget felmutató óriásplakát-anyag jelent meg.

Hamarosan elkészülhet az otthonszülés-jogszabály tervezete

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságán december 3.-án tartottak egyeztető fórumot az otthonszülés szabályozásáról, ahol megvitatásra került az otthonszülés jogszabály-tervezete.

A Szülők a Szabad Szülésért társaság szerint “a kormánynak ez a tervezet a valaha volt legjobb javaslata a témában, ami némi szakmai egyeztetés után alkalmazható lesz. Húsz év után végre szabályozva lesz Magyarországon az otthonszülés, és ennek eredményeképpen elismert szakma lesz a bábaság.”

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkHetente öt gyermek hal meg balesetben
Következő cikkSzappan készítés házilag

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..