Harmadikra otthonszülés a királyi házban

otthonszülés, Kate Middleton

A következő gyermekemet otthon szeretném megszülni – jelentette ki Kate Middleton harmadik gyermekükre várva. Cambridge hercegnője harmadik gyermekének otthon szeretne életet adni, bár az első kettő, George és Charlotte kórházban született.

Az állapotos Kate barátainak mondta el terveit, miszerint a babájának vagy a Kensington Palotában vagy Anmer Hall-ban kíván életet adni, ez utóbbi William herceggel közös otthona Norfolkban.
Habár a hercegnő a reggeli rosszullétek egy extrém formájával, a hyperemesis gravidarum-tól szenvedett többször, aktuális várandóssága problémamentes. A londoni hercegi szóvivő bejelentette: „Catherine otthon szeretné megszülni babáját. Ezt William-mel is megbeszélte, aki támogatja ebben. Mindketten úgy gondolják, a családnak tetszene az otthonszülés, különösen George-nak és Charlotte-nak. Ezzel egy csomó felesleges rohangászást előznének meg a nagy napon. Az első két gyermekük születésénél nagyon frusztráltak voltak amiatt a káosz miatt, amit a nagy nyilvánosság okozott. Ezt szeretnék elkerülni, ha lehetséges. Nem volt igazságos a kórház személyzetével és a betegek hozzátartozóival szemben.”

Óvodába megy Charlotte hercegnő

Kate Middleton
A hercegnő a Roe Green iskolában

Kate harmadik gyermeküket áprilisra várja. 2013. júliusban született George, 2015. májusban Charlotte Paddingtonban, a St. Mary kórházban, pont ott, ahol William és Harry született 1982-ban és 1984-ben.

Mindezek előtt hosszú múltja van az otthonszületéseknek a királyi családban. A Királynő Londonban született, szülei londoni otthonában, a Bruton Street-en. Mindegyik fia, Charles, Andrew és Edward is a Buckingham Palotában született, Anne hercegnő a Clarence House-ban (amely ma Charles és Camilla otthona).

A pletyka szerint bár Kate csak nemrég jelentette ezt ki, a szülésznők ezt már régóta sejtették. Egyikőjük szerint: „Ez egy kicsi közösség, és úgy tűnik, mindenki tudni véli, Kate mit is akar. Most mindenki abban reménykedik, hogy Kensington Palotában hozza világra gyermekét, és nem Norfolkban.”
A királyi szóvivő hozzátette: „A harmadik gyermek gyakorlatilag nem számít bele az örökösdési rangsorba, így valószínűleg kevesebb nyomás van Kate-en és William-en. Mindenesetre a végén úgyis ők döntik el, számukra mi a legjobb.”

írta: Camilla Tominey (ford. Horoszné dr. Gulyás Margit)
forrás és képek: express.co.uk/news/royal

Erről a témáról még a Szülés rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTerhesség alatti elhízás testi-lelki veszélyei
Következő cikk6 tuti tipp a GYES utáni zökkenőmentes munkába álláshoz

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..