6 tuti tipp a GYES utáni zökkenőmentes munkába álláshoz

dolgozóhölgy-pepitablog

Egy nő, anya karrier irányú terveit leginkább a gyermek/ek születése, ill. az anyagi háttere befolyásolja a legnagyobb mértékben. 
Valamint, jelentős hatással van a munkaerőpiacra történő visszatérés időpontjára az is, hogy a gyermeknek milyen igényei vannak, egyáltalán vágyik-e a vele egykorúak közösségére, vagy pedig otthon anyával érzi magát boldognak és biztonságban.

Meddig van egy anyának egyáltalán a gyermeke mellett a helye?

A külföldön élő barátnőimet körbe kérdezgetve, meglepő adatokat kaptam! Az amerikai kismamáknak 12 hétig, a német, spanyol, francia kismamáknak 16 hétig, a dán kismamáknak pedig 1 évig biztosítja az állam különféle támogatásokat, hogy otthon maradhassanak a gyermekeikkel.

Ezzel szemben mi, magyar anyukák a gyermekeinkkel akár 3 éves korukig is otthon maradhatunk! Viszont egyáltalán nem kell kétségbe esni, mert semmi bajuk nem lesz akkor sem, ha 3 éves kor alatt bölcsibe adjuk őket. Természetesen vannak olyan anyák, akik úgy gondolják, hogy lepasszolod a gyermeked.

Ne érdekeljen, mindig is lesznek ilyenek!

Mégis mi lehet az az ideális kor a gyermekek számára, amikor az elválás már nem okoz számukra traumát?

Szakértők, gyermekpszichológusok szerint, ha a gyermek is önálló, nyitott és vágyik a társaságra, közösségre, akkor 1-1,5 éves kora után már kifejezetten előnyösnek mondható, ha bölcsődébe megy, az anya pedig újra dolgozni.

Természetesen vannak egyedi esetek, amikor a gyermek egészségügyi állapota, erős kötődése az anyához, vagy egészen más dolgok, helyzet miatt mégsem ajánlott!  

 baba-anya-pepitablog

Amikor viszont minden adott ahhoz – a gyermek hozzáállása, munkahely befogadóképessége, körülmények, stb. – hogy visszamenj dolgozni, szükséged lesz egy jól átgondolt stratégiára, ami nagyban segít átlendíteni a kezdeti nehézségeken. 

Így nem lesz senkinek sem akkora megrázkódtatás, ha visszatérsz a munka világába. 

Mert bizony az életben az anyuka, apuka és a gyermek/ek számára is, ez egy olyan óriási változás és egy új korszak, melyre hónapokkal előre, időben fel kell készülni.

Kivétel, ha a HR fel nem hív, hogy vagy 1 hónap múlva visszamész dolgozni, vagy felvesznek a helyedre valaki mást!

A következő fontos kérdéseket, feladatokat és végtelenül hasznos megoldásaikat a saját tapasztalataim alapján írtam és szedtem össze, mielőtt újra a 2 gyermekemtől visszamentem dolgozni:

1. Hová tedd, kire bízd a gyereket?

A bölcsődét nagy körültekintéssel kell kiválasztani. Meg kell nézni az interneten, megkérdezni más anyukákat a játszótéren, a szomszédokat, a háziorvost, az égvilágon mindenkit, akitől használható információt kaphatsz.

Majd a rengeteg információ begyűjtése után – és anyagi lehetőségeket mérlegelve -, lehet dönteni. Illetve, ott van még a Nagyi vagy a bébiszitter, vagy különböző gyereknapközik.

nagyi-gyerekek-pepitablog

Az én esetemben mivel a Nagyi messze lakott és még nem nyugdíjas, így ő is dolgozik, kizárt volt, hogy bevállalta volna a gyereket. És csak 1 Nagyink van.

Így nagy gyorsasággal, és semmi kérdezgetéssel, illetve körültekintő informálódással felhívtam először a körzeti bölcsit, ahová tartozunk. Nem volt meglepő számomra, hogy nem volt hely.
Így elkezdtem felhívni az összes többi bölcsit, mire találtam egyet, ahol fogadtak.

A gyors beiratkozást egy viszonylag hosszú beszoktatás követte. 3 hét. Sírtunk mind a ketten! Pedig aranyos és segítőszándékú volt mindenki, csak nagy volt még kettőnk közt a kötődés. De lassan megszoktuk ezt a helyzetet is.

2. Feladatlistát kell írnod!

Amint el fogsz kezdeni dolgozni, rájössz, hogy mindezt két műszakban fogod csinálni, a munkahelyeden, illetve otthon.

Ezért, egy jól összeszedett feladatlistát kell készítened, melyben összeírod, hogy milyen feladataid lesznek itt, és ott.

Az elején előfordulhat, hogy nem tudsz majd minden tételt kipipálni, de az idő múlásával megszerzed azt a rutint, amivel problémamentesen oldod majd meg a feladataidat!
„B” terv is kell arra az esetre, ha megbetegszik a gyermek, a férj, vagy te.

dolgozóanya-pepitablog

3. Feladatmegosztást kell készíteni a pároddal!

A párodnak jobban ki kell vennie a részét az otthoni teendőkből, miután visszamész dolgozni.
Így üljetek le minél hamarabb, és vegyétek sorra, hogy kinek milyen teendői lesznek.

Fel- és meg kell osztanotok a feladatokat. Amikor beindul a két műszak, már nemigen marad idő a higgadt tervezésre.

feladatmegosztás-anya-apa-pepitablog

4. Update-elni kell a tudásodat! Képezni kell magad.

Muszáj kicsit frissíteni a már meglévő tudásodat, és jó lenne tanulni is valami újat
Versenyképessé kell tenned magad, mert az évek alatt, amíg babáztál, annyira gyorsan fejlődött minden, hogy amit tudsz, és amit a képességeid nyújtanak, nehogy kevés legyen.

Remek gyorstalpaló tanfolyamok vannak manapság.

tanulás-hölgy-pepitablog

5. Jól kell kinézned, fittnek és fessnek, akár régen a szülés előtt.

Nem kérdés, hogy a munkahelyeden azt az embert, humán erőforrást várják vissza, aki elment a szülés előtt. Legkevésbé sem egy lestrapált, agyon nyúzott anyukát

Azt is tudatosítanod kell velük, hogy neked van kire hagyni a gyereked, és igenis nem vagy kevesebb – sőt néhány területen, például a felelősségtudat, a szervezés terén akár még több is -, mint egy gyermektelen személy.

Egy magabiztos, határozott, és jó megjelenésű nőt várnak vissza! Kozmetika, fodrász, manikűr, szépségápolás, ezekre mind szükséged lesz.

6. Új ruhák és cipők, shoppingolás!

Bevallom ez a kedvenc feladatom volt. Igaz sokkot kaptam, amikor a jó pár éves munkahelyi ruhatáramat megnéztem.

vásárlás-pepitablog

Ütött-kopott, agyonhordott darabok, ráadásul mind kicsi is volt rám. Szóval nem kérdés a teljes ruhatár csere!

Mind stílusban, mind színben, kényelemben, már egy más szempontnak megfelelő ruházatra lesz szükséged.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..