Divat trendek 2011

Divat trendek 2011

Összeállításunkból kiderül, hogy melyek azok a 2011-es trendek a divat világában, melyekre érdemes odafigyelni. Természetesen az a legfontosabb, hogy valaki az alakjának és habitusának megfelelően tudjon kialakítani egy saját stílust, de ezt azért itt-ott érdemes megfűszerezni a legújabb irányzatokkal.

2011-et a következő vonulatok határozzák meg:

1. A ’70-es évek: Mint tudjuk, a divat ismétli önmagát, az viszont nem mindegy, hogy mikor mi éled újjá. Most már könnyebb lesz ihletet meríteni, hiszen az időben hozzánk egészen közel álló ’70-es évek hangulata tért vissza, ami azt jelenti, hogy a bohém csapzottság többé nem egyenlő az igénytelenséggel. Sok nő nem tudná elképzelni például, hogy az öv-cipő-táska színe eltérjen, de idén erre már egyáltalán nem kell figyelni! Természetesen nem arról van szó, hogy piros táskát kellene lila cipővel párosítani, csupán arról, hogy a merev szabályokat kell elhagyni.

2. A praktikum: Az utóbbi években azt láthattuk, hogy ami divatos, az nem kényelmes, ami meg kényelmes, az biztosan nem lehet divatos. Szerencsére, idén ez megváltozik. Mind a cipők, mint a ruhák sokkal kényelmesebbek és hordhatóbbak lesznek, hiszen a divatházak tervezői rájöttek, hogy nem érdemes csupán a húszéves, nádszálvékony divatőrülteknek készíteni ruhákat, hanem az idősebb, különböző alkatú és egész nap robotoló, gyermekeik után rohangáló nők is megérdemlik, hogy divatosan öltözködjenek. Így, mind az anyagok, mind a formák ezt a gondolatot fogják követni (kivétel erősíti a szabályt).

Esküvői divat 2011

Trend-útmutató:

1. Cipő: Bár kevesen tudják egyébként is viselni az égig érő sarkú cipőket, hiszen azok sem vezetésre, sem városi rohangálásra nem alkalmasak, mégis évek óta a legfőbb trendnek számítottak. Most azonban végre valahára visszatérnek az alacsonyabb sarkú cipők, így az üzletek polcain is nagyobb arányban találkozhatunk majd velük. Hallelujah!

2. Szoknya: Egyre inkább terjednek a hosszabb, lezserebb szoknyák, amelyeket most már nem csak a harmincon felüliek viselnek, hanem a fiatal lányok is.

3. Felsőrész: Ez az, amiben szinte minden megengedett! Aki semmiképpen sem szeretne melléfogni, annak minden évszakban megfelelő választás az ing és a blúz! Lazább alkalmakhoz a könnyű esésű pamutfelsők, vékony kardigánok passzolnak, lényeg a merevség elkerülése.

3. Szín: Az idei tavasz és nyár rendkívül színesnek ígérkezik, előreláthatólag a boltok polcai telis tele lesznek harsány, élénk és neonszínekkel, amelyek vidámabbá varázsolhatják még a kedvünket is. Most nem kérdés, melyik az idei év „divatszíne”, hiszen mindegyik az lehet, ha annak erős árnyalatát választjuk ki. Ha valaki nem érzi magáénak a feltűnő színeket, próbálja ki, hogy a megszokott öltözethez egy élénk sárga kendőt vagy táskát vesz fel!

4. Minta: A csíkok már jó ideje meghatározzák az öltözködést, de sokan nem mernek csíkos ruhákat viselni, hiszen azok általában vízszintesen találhatók meg, ami pedig egyáltalán nem előnyös a felesleggel rendelkezőknek. A hosszanti csíkok sem maradnak el végre, amelyek optikailag magasíthatják, ezzel egyidejűleg pedig karcsúsíthatják viselőjüket.

5. Anyag: A bőr még mindig középpontban van, készüljön belőle kesztyű, cipő, táska, öv, kabát vagy akármi. Egy a fontos: nem szabad túlzásokba esni! Azokat a darabokat, amiket most megvásárolunk, valószínűleg még évekig hordhatjuk, ezért érdemes letisztult formákat választani!

írta: Birta Brigitta

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA szavak ereje: verbális erőszak a szülészeteken
Következő cikkMielőtt megszólalsz…

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..