Dupla családi pótlék és segítség az iskolakezdéshez

dupla családi pótlék, iskolakezdés

Augusztusban segítséget kapnak az iskolakezdéshez a családok, mivel dupla családi pótlékot kapnak az iskoláskorú gyermeket nevelő családok, illetve a gyermekek tankönyvekhez is ingyen juthatnak a lurkók.

A normál esetben szeptemberben érkező családi pótlékot augusztus végén kapják meg azok a családok, ahol 6 éves vagy nagyobb gyermeket nevelnek a szülők.

A pontos menetrendet az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetménye (http://www.kormanyhivatal.hu/download/1/2c/73000/2017%20%C3%A9vi%20utal%C3%A1sok%20id%C5%91pontjai.pdf) határozza meg. ennek alapján aki portai úton kapja a családi pótlékot, annak 2017.08.24-én, aki banki átutalással jut a családi pótlékhoz, annak 2017.08.25-én utalják át az összeget. Arra fontos felhívni figyelmeteket, hogy az utalás esetében 1-2 nap eltérés lehet a bankszámlára érkezéskor.

Azt se felejtsétek el, hogy mivel a szeptemberi juttatás augusztusban érkezik ezért a következő családi pótlékra 2017. október 2 környékén lehet számítani.

Az augusztusi folyósításnak az az oka, hogy a családok könnyebben tudjanak felkészülni az iskolakezdésre a tolltartók, a füzetek, a csomagoló papírok és az ünneplő megvásárlásához.

Fontos tudnivaló még azoknak, akik most készülnek a nagy napra kisgyermekükkel, hogy az alsó tagozatban nem kell fizetni a tankönyvekért, azokat gyermekeink ingyen kapja az iskolától.

 

Forrás: MTI

Kép forrása: Pixabay.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu szerkesztője, akinek célja, hogy azokat a témákat, érdekességeket megtalálja, amelyek igazán érdeklik az anyukákat, továbbá, hogy fókuszba kerüljenek a legkülönfélébb élethelyzetek, témák és tanácsok. Cikkeinek nagy része közvélemény kutatáson alapul.Az aktuális közvélemény-kutatáson TE is részt vehetsz, ehhez kövesd a Babafalva Facebook oldalát: https://facebook.com/babafalva
Előző cikkMegváltozik a párkapcsolat minősége, ha kisgyermek születik?
Következő cikkSzeptemberi bérletek már augusztustól érvényesek