Egy időmilliomos anyuka titkai 3.: Lopott percek

Lopott percek

Ha már kialakítottunk néhány napi rutint és ha képesek vagyunk jobban koncentrálni arra, amit éppen csinálunk és ezzel máris értékes perceket-félórákat nyertünk, akkor hirtelen bepottyan az életünkbe egy váratlan plusz: a lopott percek luxusa! Nos, ilyenkor kell igazán észnél lenni!A reggeli rutin után például egyszercsak előállhat az a fura helyzet, hogy mosógép máris mos, be van ágyazva, el van mosogatva és a kisbabánk is visszaaludt, előre láthatóan minimum fél-egy órára. (Nem utópia, nálam ma is ez történt.) Előfordulhat, hogy ilyenkor úgy meglepődsz, hogy hirtelen nem tudsz mit kezdeni a szabadidőddel és elkezdesz pakolászni, járkálni, netezni „csak úgy” – EZT NE TEDD! Illetve elnézést, persze lehet ezt is, hogyne, mert lehet ez is hasznos vagy pihentető – de ha este végiggondolod a napodat, hogy mi mindent csináltál és mennyi időt fordítottál saját Magadra, akkor ez a néhány perc eszedbe fog jutni vajon…?

A lopott percek legyenek egyértelműen hasznosak és/vagy pihentetőek!

Én ilyenkor vagy egy forró fürdőt veszek, közben(!) reggelizek, olvasok, rákészülök a napra, vagy leülök a gép elé és sorra veszek megválaszolandó e-maileket vagy gyors, 5-10 perces műveleteket végzek: elpakolom a cipőket az előszobából, a szétdobált pizsamákat a kanapéról, a megszáradt tányérokat szekrénybe teszem. Ezek azok a dolgok, amelyek akár egész nap zűrzavaros, „nem érek rá és szalad a lakás is”-környezetet eredményezhetnek körülöttem, ha lusta vagyok megtenni akkor, amikor hamar a végére tudok járni, pedig tényleg csak pár perc felszámolni őket!

Biztosan nem mindenkit zavarnak a széthagyott holmik és a rendetlenség, mint engem, nem vagyunk egyformák: a lényeg, hogy a saját személyes komfortodról gondoskodj! Tényleg csak pár perc az egész!

Lehet lopott percekre (félórákra!) számítva aztán már előre esetlegesen betervezni is dolgokat: újságolvasást, viráglocsolást, sütisütést vagy bármilyen hobbit.

Figyelem, titok jön! Nálam előfordul, hogy egy-egy scrapbook oldalam vagy gyurmaékszereim ilyen lopott percek eredménye. Akár ötször is nekiugrom különböző napokon, közben (koncentráltan) pihenek, alkotok, jól érzem magam és végül eredménye is van, így nagyon feltölt!

A cikksorozat többi része itt olvasható>>

 

Szólj hozzá Te is!