Egykulcsos szja és családi adózás 2011 januártól

ado.jpg

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megerősítette a HírTv-nek adott vasárnapi nyilatkozatában, hogy 2011. január elsejétől egykulcsos adórendszer és családi adózás lesz Magyarországon. A nyilatkozatban Matolcsy György hangsúlyozta, hogy 2011. január elsejétől Magyarországon 16 százalékos családi személyi jövedelemadó rendszer lesz.

Úgy vélekedett, hogy ez egy fantasztikus áttörés lesz, az egymillió új munkahely teremtésének az egyik, ha nem a legfontosabb eszköze. A miniszter szerint ez az egykulcsos adórendszer a térségben, sőt az Európai Unióban a legversenyképesebb lesz, a legalacsonyabb adószinttel működik, a legegyszerűbb adózást kínálja.

Fotó: Arvind Balaraman / FreeDigitalPhotos.net

Szólj hozzá Te is!

1 KÉRDÉS

  1. Hogy lehet hogy az 1 kulcsos adórendszerrel ami 2011-janárjában lépett érvénybe többet fizetünk tb meg ilyeneket mint ami ígérve lett.

    Hü de jó nekünk pórnépnek keresünk 120.000ft bruttóban amiből levonják a felét majdnem. Nekem ebben az esetben 45.000ft-ot és éljen meg az ember ugy ahogy tud.
    Az benne a poén hogy aki többet keres kevesebb mindent fizet mint én.
    Sok tolvaj a parlamentbe, beszeg ha ők dolgoznának 1 hónapot 70.000ért ilyen árak mellet akkor sírnának hogy osszák be.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..