Eljött a környezettudatos gyermekek kora?

naprendszer, bolygók
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

A legtöbb magyar szülőnek fontos, hogy a megvásárolt játék hozzájáruljon a gyermek szellemi fejlődéséhez. A megkérdezettek kétharmada vásárolt is már olyat, ami a természettudományokhoz kapcsolódik, ezeket pedig a gyerekek egyöntetűen lelkesen fogadták!– derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából.

A magyar szülők 72 százaléka szerint a legfontosabb, hogy a kiválasztott játék hozzájáruljon a legkisebbek szellemi fejlődéséhez, általa újat tanuljanak, segítse felfedezni a körülöttünk lévő világot; csak ezek után jön, hogy az iskolai tanulmányokat is kiegészítse, árnyalja.

„Minden harmadik 3-6 éves, valamint minden második 7-10 éves kapott már valamilyen matematikához, természettudományhoz kötődő játékot, amit főleg annak tükrében jó látni, hogy a gyermekek valójában mennyire szeretik például a biológiát (72%) vagy a földrajzot (63%)” – mondta el Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

A válaszadók 80 százaléka szeretné gyermekét a jövőben a tudományok irányába terelni, ehhez a szülők háromnegyede otthoni kísérletezéssel is megpróbálja hozzásegíteni a kicsiket. „Pár egyszerű hozzávalóból akár vulkánkitörést is lehet szimulálni a konyhában, de fontosnak tartjuk a környezettudatosságra is felhívni a figyelmet. Az elmúlt tíz évben egyre népszerűbbé váltak a gyermeket a bio, öko és zöld gondolkodásra rávezető játékok a szülök körében, például olyanok, melyekkel üres üdítős dobozokból takarító robotot vagy időjárás-állomást építhetnek a picik– árulta el Gyaraki Dávid.

Infinety hirdetés

A játékáruház adatai szerint 2016-ban eddig több mint 21 ezer darab tudományos játékot vásároltak a magyarok összesen közel 60 millió forint értékben, mely csaknem 20 százalékkal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakának (január-szeptember) eredményét.

Top10 tudományos játék:

  1. Kristálynövesztő készlet
  2. Csillagtérkép kivetítő szett
  3. Foszforeszkáló Naprendszer bolygói
  4. Kristálybányász játék
  5. Foszforeszkáló dinoszauruszok
  6. Konyhai tudomány
  7. Naprendszer planetárium készlet
  8. Detektív szett, ujjlenyomat vizsgáló
  9. Bűvészdoboz (12 trükk)
  10. Dinamó zseblámpa készlet

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA nagy fa és a fejsze – avagy hogyan fogjunk neki a családi költségvetés vezetésének?
Következő cikkVedd fel a kapcsolatot a magzatoddal!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.