Első Szülői Értekezlet Geréb Ágnes és a szabad szülés ügyének védelmében, 2010. november 7.

csehbabak-80x80.jpg

Egyre többen vannak − újságírók és olvasók, diákok, tanárok, jogászok, orvosok, sőt, szülész-nőgyógyászok is −, akiket felháborít Geréb Ágnes megalázásának és meghurcolásának a módja. Egyre többen vannak, akik képesek elválasztani azt, hogy mit gondolnak az otthonszülésről, és azt, hogy milyen elbánás illet meg egy jogállamban egy vizsgálati fogságban lévő asszonyt, akit a jogerős ítéletig alanyi jogon illetne meg az ártatlanság vélelmének a joga.

Egyre többen gondolkodnak el rajta, hogy ha jogszerű az, hogy a közveszélyes bűnözőknek is kijáró levegőzés lehetőségétől is megfosztott orvost, bábát és pszichológust − mint ökröt a vágóhídra − kéz- láb- és derékbilincsben vezetik a tárgyalásra, akkor hogy lehet, hogy a bíró se tudja mire vélni az esetet, s rákérdez az őrökre, hogy mi értelme van ennek? Egyre többeket ejt gondolkodóba, hogy a kórházi falak biztonságosnak mondott − egyszersmind a reflektorfényt is kizáró − falai mögött hétről hétre meghalt tíz csecsemőről miért nem esik tizedannyi szó sem, mint 19 év alatt meghalt 3-ról? Három a tízezerhez… − Ez nem kettős mérce? Egyre többen teszik fel a kérdést, hogy ha Geréb Ágnes garantáltan bűnös, akkor miért blamálta magát a Országos Ügyvédi Kamara elnöke azzal, hogy úgy döntött: beszáll a védők közé? Egyre kevesebben értik, hogy ha valóban veszélyesebb otthon szülni, mint a kórok házában, akkor miért állítják olyan szavahihetőnek tartott tudósok, mint Buda Béla, Czeizel Endre, vagy Ranschburg Jenő ennek az ellenkezőjét?

És egyre többen vannak, akik nem akarják, hogy félrevezessék őket. Akik tenni akarnak valamit a korrekt tájékoztatásért, az emberhez méltó bánásmódért, és azért, hogy azok, akik − bármilyen okból − intézeten kívül szülnek, azok ne fosztódjanak meg a szaksegítségtől, mert akkor tényleg többszörösére nőhet azoknak az újszülötteknek a száma, akik élhetnének, de nem tehetik, mert a szüleikkel együtt őket is elítélik az ismeretlen hatalmak. Azzal az apró különbséggel, hogy szüleik büntetése a megvetés, övék a halál.

Egyre többen vannak, akik szeretnék tudni, hogy akik nem maradtak tétlenek, mit tettek eddig annak érdekében azért, hogy ne folytatódjék a kettős mérce alkalmazása, a mesterséges hisztériakeltés, a boszorkányüldözés, a világ figyelmét egyre inkább magára vonó jogtalanságok. És egyre többen vannak, akik megértették, hogy ha tisztán szeretnének látni, nem elég a média közvetítésével tájékozódni, jobb, ha személyesen teszik ezt. Nekik szól a meghívó a vasárnapi Első Szülői Értekezletre.

Haas György

Első Szülői Értekezlet – Geréb Ágnes és bábatársai, valamint a szabad szülés ügyének védelmében

Időpont: 2010. november 07. vasárnap 10 – 18 óráig
Helyszín: Almássy Hall (a volt Almássy téri Szabadidőközpont), 1077 Budapest, Almássy tér 6.

Tervezett program:

10.00
Érkezés a helyszínre, regisztráció, petíciók aláírása. A gyerekeknek szóló programok elkezdődnek és folyamatosan zajlanak zárásig.

11.00 – 11.30
Az első tájékoztató a meghívóban szereplő témákban
(emlékeztetőül:
– tájékoztató Geréb Ágnes és bábatársai helyzetéről, a rendőrségi és bírósági eljárások ellentmondásairól
– tájékoztató az eddig elvégzett munkáról, a szervezési háttérről, stratégiáról, tervekről, amivel Geréb Ágnes és bábatársai további meghurcolását megakadályozhatjuk, és a szabad szülés ügyét képviseljük
– tájékoztató az ügyünk társadalmi megítéléséről, a politikai és államigazgatási közegről, és mindezek tükrében a lehetőségeinkről)

11.30 – 13.30
A már megalakult munkacsoportok bemutatkoznak, fogadják a csatlakozókat, műhelybeszélgetések, tervezés. Újabb munkacsoport alakításának lehetősége.

13.30. Filmvetítés – Feldmár András gondolatai a szülésről (A felvétel idején Geréb Ágnes már előzetes letartóztatásban volt)

14.00 – 14.30
Második tájékoztató azoknak, akik nem hallották az elsőt

14.30 – 17.00
Munkacsoportok bemutatkozása, újak alakítása, műhelymunka

17.00
Közös ökomenikus ima Geréb Ágnes sorsáért és a szabad szülés ügyéért

17.45
Zárszó

A rendezvény alatt folyamatosan lesznek gyerekprogramok: kézműves foglalkozás, zenés és táncos programok, mesesarok stb. Az Almássy Hall állandó büfét biztosít. Kértünk húsmentes ételeket is, de aki ragaszkodik az ellenőrzött öko/bio alapanyagokból készült enni- és innivalókhoz, annak sajnos magának kell gondoskodnia róla.

Kérjük, hogy akár jöttök, akár nem, jelezzetek vissza a szuloiertekezlet@gmail.com címre, hogy tudjuk kiket értünk el, és ebből hányan mozgósíthatóak a jelenlegi válságos helyzetben. Fontos tudnunk, hogy akik nem tudnak most eljönni, azok közül mennyien jönnének máskor egy demonstrációra, vagy egyéb akcióra. Kérjük, hogy minden, a rendezvénnyel (és csak azzal) kapcsolatos kérdést, kérést, felajánlást a szuloiertekezlet@gmail.com címre küldjetek.

Szeretettel vár mindenkit a Szülők a Szabad Szülésért Társaság és a Születésház Egyesület.

A rendezvény Facebook oldala ide kattintva érhető el>>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNehéz születés = agresszív gyermek?
Következő cikkKiss Gy. Zsófia logopédus

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..