Kiss Gy. Zsófia logopédus

Kiss-Gy-Zsófia.jpg

Témakörök: beszédfejlődés, beszédhibák, írás-olvasás problémák

A szakértő elérhetőségei:
Bárányfelhő Fejlesztő Gyermekközpont
1068 Budapest, Benczúr utca 1
Honlap: www.baranyfelho.hu

A szakértő cikkei>>

Kiss Gy. Zsófia logopédus vagyok. 2007-ben végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai karán logopédus tanár-és terapeuta szakágon. Jelenleg diplomamunkámat írom az ELTE BTK magyar szakán. E két iskola tükrözi érdeklődési körömet, mely több irányból is a magyar nyelvhez vezet.

Logopédusként több helyen is dolgoztam, a legkisebbek beszédindító logopédiai terápiáján át felnőttek beszédtechnikai képzéséig sok területet volt módom kipróbálni.

Jelenleg a Bárányfelhő Fejlesztő Gyermekközpontban dolgozom. Itt családterápiás szemléletű csapatmunkában dolgozunk együtt gyógypedagógus-, pszichológus-, gyógytornász kollégákkal. Jelenleg nyelvi-és beszédfejlődési zavarokkal-, olvasás-írás nehézségekkel-, hangképzési zavarokkal-, nyelvlökéses nyeléssel küzdő gyermekek (és időnként felnőttek) terápiáját végzem csoportos és egyéni formában. Emellett dolgozom a Haris Fogászaton, ahol szintén nyelvlökéses nyelés logopédiai terápiáját végzem.

Célom, hogy a nyelv, mint ’kommunikáció’ – így a külvilág és az ember közötti egyik legszorosabb kapcsolati lehetőség, mindenki számára örömforrás, pozitív megerősítést eredményező, jól használható rendszer lehessen. Mivel a beszéd, a nyelv, az emberi gondolkodás legmagasabb szintű funkciója, így sok-sok egyéb területnek jól kell működni ahhoz, hogy ezt a rendszert valaki elsajátítsa. Fontosnak tartom, hogy valóban komplex módon segítsünk, minden szükséges területet megtámogatva úgy, hogy a gyermekek szülei lehessenek a legfőbb segítőpartnerek a terápiás úton.

Mentés

Szólj hozzá Te is!

170 EDDIGI KÉRDÉSEK

 1. Kedves Zsófia! Nekem van egy 4 éves fiam, akit nem vettek fel az oviba, mert nem volt szobatiszta nèmetországba! Azóta mi visszaköltöztünk Bpre! De mióta pesten vagyunk szobatiszta lett! De sajnos valamiért, csak a következőket mondja, hogy apa, anya, nem, ne,hagyjál, szia, Róza(a kishuga), gól, s az én nevem! A gyerekkel csak magyarul beszélek! A fiam mindent ért! S meg is csinálja, s hümmögő hangot ad, mintha visszakérdezné, hogy (ezt). Mi lehet a probléma?! Mert szerintem nem a hallásával, mert mindent ért! Mit tanácsol?

  Üdvözlettel:
  Mamoon

 2. Kedves Zsófia!

  A babám 8 hónapos, soha semmit nem vesz a szájába, mint minden gyerek. Ezért a hozzátáplálással sajnos nem állunk sehogy sem, meglátja a kanalat és bezárja a száját, rúg-kapál. Semmit de semmit nem fogad el.
  Cumisüvegből eszik csak. Ma a szülésznőm azt mondta érdemes lehetne egy logopédust megkérdezni.
  Foglalkoznak ilyesmivel?

  Köszönöm
  Adrienn

Comments are closed.