EMMA vonal: anonim telefonos segítség kismamáknak

2015. szeptember 1-től hívható a Születésház Egyesület várandósság, szülés és gyermekágy témában indított támogató és információs vonala, az EMMA vonal. Az anonim segélyvonal mögött heti két alkalommal képzett önkéntesek várják a nők hívását.

Az anya és a gyermek egészsége, biztonsága mindenki számára elsődleges érték. A méltó szülés és születés azonban keveseknek adatik meg. Rengeteg nő és gyermek tapasztalja a személytelen, gépies egészségügyi ellátás fájdalmas testi-lelki következményeit. Leggyakrabban az első várandósság, szülés és gyermekágy élményei okoznak mély csalódást.

EMMA-vonal1Szinte minden magyar nőnek van története magáról vagy ismerőséről: nem kapott megfelelő tájékoztatást, fájdalmas vizsgálat érte, vagy kinevették, ha a gyermekágyat nem úgy élte meg, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy vállaljuk a nehézségeinket, hangot adjunk panaszunknak. Sokszor nem tudjuk, hová forduljunk kérdéseinkkel, kitől milyen segítséget kaphatunk.

Az EMMA vonal abban nyújt segítséget, hogy meghallgatja a nők történeteit, információt, tájékoztatást nyújt a várandósság, szülés és gyermekágy témáiban, szükség esetén elirányít a megfelelő fórumra, ahol a nők egészségügyi, pszichológiai, gyakorlati vagy akár jogi segítséget kaphatnak.

Bővebb információ:
Fazakas Pálma,
tel: +36-20-395-0556,
e-mail: info@szuleteshaz.hu
www.szuleteshaz.hu/emma-vonal/

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMa van a magyar népmese napja
Következő cikkSzoptatás és anyatej: a jobb jövőt szolgáló táplálkozás

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..