„Én egy ilyen életöröm-gombóc vagyok…” – 2. rész

Schwerteczky Adrienn

A legfontosabb hely a világon az otthonunk – és a legfontosabb benne mi vagyunk! – ezzel lehetne kifejezni a Schwerteczky Adrienn által vezetett tanfolyamok jelmondatát. Ha Őrá bízzuk magunkat, egy szebb, harmonikusabb, otthonosabb lakókörnyezetben fogunk élni, és még a jó falatok is minket kényeztetnek.

– Máshol sztereotip kérdés, de Nálad kulcsfontosságú :mi a kedvenc színed és miért?

Ezer kedvenc színem van. Az egyik a bíbor, a mélysége, ereje, nőisége miatt. Aztán a méz és a borostyán mély, sárga színe, mert olyan gazdag, pazar, olvadó és finom. A finomsága, könnyedsége miatt szeretem a taupe-ot, számomra maga az elegancia. A kristályfehér tisztasága, a türkiz élénk izzása, a gyöngyszürke rebbenése, a halványzöld tündéri valószerűtlensége mind-mind a kedvencem. És még annyi más…

– Mesélj, kérlek, a családodról! Kikkel osztod meg a belőled áradó harmóniát?

A férjemmel élek, kettecskén, remélhetőleg többen is leszünk majd. A saját gyerekek érkezéséig a nővérem három lányánál nagynéniskedem – és nagyon élvezem a nagy családot. A nagy, családi ünnepek nálunk valóban „nagy családiak”: összesen tizenketten gyűlünk össze ilyenkor, ha épp van rá lehetőség. Egy ilyen karácsony maga a csoda!

– Adrienn, úgy tudom, több diplomád is van. Ezek közül Te  építészként vagy közgazdászként dolgoztál? Nehéz lehetett ezt a két, komoly tudományt egyszerre tanulni, miért választottad ezt az utat?

Közgazdászként menedzsment-szakon végeztem ugyan, de marketing-területen dolgoztam mindig. A diplomára szükség volt az üzleti életben, az üzleti életre pedig szükség volt a tapasztalatok és persze az anyagiak miatt is. Bár ma már nem szívesen mennék vissza újra a taposómalomba, értékes és érdekes évek voltak, sokat tanultam belőlük.

– Hogyan élted meg a kőkemény üzleti élet éveit, mi segített elviselni a nehézségeket? Voltak-e ilyenek és ha igen, mik? Nehéz lehetett a családi élet és munkahely összeegyeztetése: hogy tudtál harmóniát vinni ebbe a problematikus helyzetbe?

Nem volt még családom abban az időszakban, amíg marketinggel foglalkoztam – legalábbis saját, választott családom nem volt. Nem hiszem, hogy működött volna úgy az élet, a napi tizenkét-tizenhat órás munkaidőkkel, állandó idegességgel, saját érdekkörömön teljesen kívül álló célok igézetében. Ma már érthetetlennek látom, ami akkor annyira tudott lelkesíteni: ugyan miért hajtottam magam és mást halálra olyan célokért, amik egy egyébként szimpatikus, de igen távoli befektetői csoport érdekeit szolgálják mindössze?

– Ma már mások a mindennapjaid, mióta nem egy multicégnél dolgozol?

Ma talán még többet dolgozom, de micsoda különbség! Tanítok a Babafalván, sminkelek, sminktanácsadásokat tartok, lakberendezési tanácsadást és néha egy-egy lakberendezési munkát vállalok, írok és írok, mint a megszállott, cikkeket, meséket, blogot, és persze festek is még, ha jut rá időm. Egyedül, önmagamért és a családomért, függetlenül és tőlem telhetően kreatívan.

– Miket írsz, hol lehet megnézni, amiket publikálsz?

A blogom címe: eleuszisz.blog.hu. A cikkeket a Babafalván és a Harmoneten találod.

– Amikor az interjú készül, október közepe van, de Nálad már úgy látom, „közeledik a Karácsony”, olvastam egyszer egy fórumon egy hölgyről, aki egész évben nyitva tartó karácsonyos kellékboltról álmodozott. Te is ilyen karácsony-rajongó vagy, ugye?

Én is korán kezdek a karácsonyra készülni – néha meghökkentően korán. Egyelőre nagyjából normális úton haladok: már tudom néhány rokon ajándékát, kitaláltam az idei dekoráció koncepcióját (ez nálunk évről évre változik), és a menü is kezd összeállni, két süteményt már ki is próbáltam hozzá. Ilyenkor saját ötletekből, saját ihlet alapján sütök – karácsonyig van idő finomítani a recepteket. Vajas kosárkában sült narancsos, áfonyás, mandulás csókokat tervezek többek között, és persze csokoládéval, szederrel és fahéjjal ízesített tejszínes tortát is.

– Meg sem kérdezem, hogy szeretsz-e főzni?

Ó, imádok főzni. Én egy ilyen életöröm-gombóc vagyok, enni is imádok, főzni is, sütni is – menüt tervezni, ízeket kitalálni, illeszteni, teríteni… Mosogatni határozottan kevésbé. Legszívesebben süteményeket sütök – de látod, azokat enni nem annyira szeretem. Megkóstolom, örülök neki, de egy édes falat elég nekem két hétre. Enni gyümölcsöket szeretek, csorgó levű, édes, roppanó husú hamvas finomságokat, meg fűszeres, sűrű leveseket, húst hússal, és jó borokkal. Kifejezetten férfias a gasztronómiai ízlésem.

Ezek után Kedves Olvasó nem marad más hátra, mint kipróbálni Adrienn receptjeit, átrendezni kicsit tanácsai alapján a lakást, elugrani egy-két új kendőért, bizsuért és ezek után megszépülve,  finom falatokkal és kellemes színekkel körülvéve örülni, élni, ÉLNI, ÉLNI!

„Én egy ilyen életöröm-gombóc vagyok…” – 1. rész

fotó: eleuszisz.blog.hu
hirdetés
A "kisgyerekes időszak után is" tudok tanácsot adni, hogy hogyan írjunk ütős önéletrajzot, motivációs levelet, átnézem és javaslatot teszek CV-tek beadása előtt, vannak tippjeim, hogyan használjátok a közösségi médiát a munkaerőpiacra való visszatérés érdekében, ill. hogyan készüljünk a babázás-gyerekezés mellett a munka világára? "
Előző cikk„Én egy ilyen életöröm-gombóc vagyok…” – 1. rész
Következő cikkMéz ajándékba, süteménybe