Építs te is mentőautót!

gyermekmentocsapat-300x154.jpg

Idén tavasszal sikerül elindítania a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak egy új rohamkocsit, amely az Országos Mentőszolgálattal való együttműködésben végzi majd feladatát. Az új autó Magyarország legjobban felszerelt rohamkocsija lesz, amelyben minden szükséges eszköz megtalálható a sikeres és korszerű gyermekmentéshez. Aki szeretné, nyomon követheti az autó építését.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány azzal a céllal alakult 1999-ben, hogy különleges gyermekrohamkocsik és gyermek mentőorvosi kocsik elindításával segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját és ezzel együtt a magyar gyermekmentést.

A jelenlegi rohamkocsi – amely Budapesten napi 24 órában teljesít szolgálatot – négy esztendős. Korábbi autójuk, a tartalék kocsi pedig már több, mint hét éves. A gyártási folyamat elkezdődött, az új gyermekrohamkocsit a tervek szerint április 30-án adják át.

Az alapítvány – az autórajongók és a gyerekek nagy örömére – honlapján végigköveti az új gyermekrohamkocsi gyártási folyamatát. Megtudhatjuk, milyen fázisai vannak a gyártásnak, hol, hogyan és milyen eszközökkel építi több nemzetközi mérnökcsapat, milyen anyagokat és eszközöket raknak bele ahhoz, hogy speciálisan gyermekmentésre legyen alkalmas. Az érdeklődők fotókat találhatnak a gyártósorról, videókat és érdekességeket egyedi gyártmányú alkatrészekről.

A megrendelt rohamkocsi alaptípusa Mercedes-Benz 519 CDI típusú alváz. Az autó műszaki tulajdonságai, megjelenése, és felkészültsége példátlan a magyar mentésügyben, de Közép-Európában is igen ritka. Az építés folyamata egyedülálló, hiszen az igények is azok voltak.

A vezetőfülkében és a betegtérben is egyedülálló, központi érintőképernyős panel található. Az osztott panel lehetővé teszi, hogy egyszerre lássa a betegtérben lévő ápoló és a sofőr is az elektronikus fogyasztóeszközök illetve egyéb rendszerek állapotát. Pl.: oxigénpalackok töltöttsége, akkumulátorok állapota, hőmérséklet, megkülönböztető jelzések és kárhelylámpák működése.

Miképpen épül fel ez a különleges kocsi, milyen fázisai vannak a gyártásnak, pontosan hol, hogyan és milyen eszközökkel építik és mitől lesz speciálisan gyermekmentésre alkalmas? Ezekre a kérdésekre minden érdeklődő választ kaphat az alapítvány honlapján.

A Weborvos híradása nyomán

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..