Érdekes tények a magzat hallásáról

magzat hallása

Te tudod, hányadik héttől kezdenek el hallani a babák? Vajon károsítja-e a magzatot, ha az anya hangzavarban tartózkodik? A válaszokat cikkünkben találod!

1. tény: a nyolchetes baba szívverése már hallható az ultrahangon

A bébik szíve 6 hetes korukban kezd el verni. A pici ”motor” egyenletesen, percenként 160-as tempóban dolgozik, amit a szülők meghallgathatnak az ultrahangos vizsgálaton.

Mikortól lehet hallani a magzat szívhangját?

2. tény: 16. hétre fejlődnek ki a halláshoz szükséges szervek

A fülben a 16. hétre kifejlődik a halláshoz szükséges szerveink legnagyobb része. Innentől a baba tisztán hallja édesanyja szívverését, evését, légzését, járását, beszédét.

Terhesség hétről hétre: 16. hét

3. tény: károsíthatja a magzat hallását a túl nagy zaj

Szakemberek azt javasolják, hogy a várandós nők ne tegyék ki magzatukat 115 decibelt meghaladó zajhatásnak. Kerülni kellene például a láncfűrész közelségét, a lövészetet, a repülőgép-hajtóművek zaját, valamint a nagyon hangos koncerteket, hiszen a bébi hallása is ugyanannak van kitéve, mint az anyáé, csak ő nem tud védekezni még ellene, s bizony a méhen belül is sérülhet a baba hallása, amennyiben tartósan ki van téve ilyen hatásoknak.

Koncert várandós kismamáknak? – Igen!

írta: Trestyén Zsófia, mindenamihallas.hu

Erről a témáról még a Várandósság rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..