Értékhatár nélkül fizethetnek a szülők a Start-számlára

piggy_bank.jpg

Nemcsak a szülők, hanem más hozzátartozók is nyithatnak Start-számlát a megszületett gyermekeknek, az életkezdési támogatás kezelésére szolgáló számlára a hozzátartozók már értékhatár nélkül fizethetnek be, adómentesen.

A személyi jövedelemadóról, valamint a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvények Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte módosítását hétfőn 280 igen, 49 nem és egy tartózkodó szavazat mellett fogadta el a Ház. Eszerint Start-számla a jövőben csak a Magyar Államkincstárnál nyitható.

Míg korábban csak a 2006. január 1-je után született gyermekek javára lehetett Start-számlát nyitni, a lehetőség a jövőben fennáll azok esetében is, akik ezt megelőzően születtek, igaz, számukra az állam nem nyújt hozzájárulást.

Emellett Start-számla nyitható a 2005. december 31-e után született olyan gyermekeknek is, akik után szülőjük a családi pótlékot nem vette igénybe, bár jogosult volt rá, és a gyermeknek ezért nem lehetett Start-számlát nyitni. A változtatás szerint a számlanyitáshoz nem kell igazolni, hogy a családi pótlékot ténylegesen folyósítják a szülőnek.

A módosítás arról is rendelkezik, hogy munkáltató által utalvány formájában juttatott iskolakezdési támogatás a kibocsátás évének végéig felhasználható.

MTI

fotó: sxc.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkUgye kinövi? – Remény és realitás
Következő cikkA világ legjobb állása – ötéveseknek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..