Esküvő, a násztudosító szemével

Tavaszi esküvő

Esküvőt bármikor lehet rendezni. A lényeg a két főszereplő és a szerelem. Bár a főszezon még mindig május és október közötti időszak, nagy örömömre egyre több pár választja a téli- és koratavaszi dátumokat az egybekelésre. Ennek mi esküvőfotósok is nagyon örülünk, hiszen  így egész évben aktívan násztudósíthatunk és csoda képeket lehet készíteni hóesésben,  rügyező fák között, de akár esős időben is. 

esküvői pár

Kicsit másként kell felkészülni egy ilyen fotózásra, jöhet a bundás bakancs, a meleg kabát, a gumicsizma és az esernyő.  Persze ezek nem mindig látszanak a képeken, mert előkerül a magassarkú cipő és lekerül a pelerin is, aztán vissza a melegbe.  Ha nagyon cudar az időjárás, bemegyünk a stúdióba vagy keresünk egy kellemes beltéri helyszínt a kreatív fotózáshoz.
a menyasszony Tényleg nem az időjárás és a hőmérséklet határozza meg a nagy nap hangulatát, hanem Ti, akik összekötitek az életeteket, hivatalosan is.

 

esküvői smink

Miért jó télen, vagy koratavasszal tartani az esküvőtöket és mire érdemes figyelni?

 

a menyasszony

  • Nem lesz melegetek. Nem fényesedik át a menyasszony sminkje,  nem izzadja át az ingét a vőlegény.
  • Hangulatos képeket lehet készíteni a hóesésben, csodás háttért nyújt az esőfelhős égbolt, a koratavaszi természet.
  • Az esőtől sem kell megijedni! És lássuk be, nyáron is eshet az eső. Tavalyi szezonban volt egy augusztusi esküvőnk, ahol szinte egyetlen percre sem állt el az eső, megállás nélkül szakadt (még a Red Bull repülőnapot is törölték, onnan tudom, hogy pont ott volt egy hajón az esküvő, ahol minden le volt zárva a rendezvény miatt). Na az ilyen egésznapos eső tényleg nem tesz jót sem a ruhának, sem pedig a mi felszerelésünknek (kicsi esőktől nem ijedünk meg, hiszen ketten vagyunk, az egyikünk tartja az esernyőt, míg a másik fotózza a párt), így aztán bepakoltuk a párt a kocsinkba és átmentünk a stúdióba a kreatív fotózásra. 

menyasszony Sok párunk kérdezi, mi lesz, ha esik az eső? Készüljetek színes gumicsizmákkal magatoknak, a koszorúslányoknak, barátoknak. Ma már itthon is, de külföldi oldalakon is lehet kapni olcsón csizmákat, esernyőket, esőkabátokat. Pöttyöset, csíkosat, színeset, akár az esküvő vagy a dekoráció meghatározó színéhez, stílusához igazítva.

  • Készüljünk B tervvel, ha nem bírjátok a hideget, vagy ha tényleg dézsából öntenék a csapadékot. Keressetek kedvenc beltéri helyszíneket a közelben! Ebben is sokat segíthetnek a fotósaitok, akik szerencsés esetben már akár 1-1,5 évvel a nagy napotok előtt megismernek Titeket és a tervezés-készülődés teljes szakaszában lehet rájuk számítani. Lehet ez egy kedvenc kávézó, egy szálloda előtere, egy moziterem, stb. (sok helyen előre időpontot ill. engedélyt kell kérni a fotózáshoz!)
  • Jól jön a meleg ital termoszban, plédek, bundás csizma vagy bakancs (míg vonulunk egyik helyszínről a másikra, de amúgy is meg szoktuk örökíteni)
  • Minden évszakban, de ilyenkor különösen jól jön egy-két barát, barátnő, családtag, aki segít a fotózásnál, leveszi és rátekeri a párra a meleg plédet, fogja a kellékeket, a kabátokat, esernyőt tart, stb.menyasszony

Érzelmek. Amit nem tudunk elég sokszor hangoztatni az esküvőre készülő pároknak: ez a Ti nagy napotok, Rólatok szól! Mi akkor tudjuk visszaadni az érzelmeket, ha vannak és ki is mutatjátok egymás felé! Élvezzétek egymás társaságát önfeledten, éljetek meg minden percet!  Ünnepeljétek a szerelmeteket akár télen, akár nyáron!

téli esküvő

 Képek: nasztudositok.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Az évek során kétfelé ágazott az utam a fotózáson belül, így a régóta működő www.fotogallo.hu oldalam mellé, Takács Feri kollégámmal és barátommal létrehoztuk a Násztudósítók jegyes- és esküvői fotózással foglalkozó közös vállalkozásunkat is.
Előző cikkTe hogyan elemzed a gyermeked rajzait?
Következő cikk7 tipp a csecsemő altatáshoz

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..