Esküvő Kiállítás és Vásár 2011 – Tippek az álomesküvőhöz

menyasszony és vőlegény a parkban

A január 14-15-16-án tizennyolcadszor megrendezett Esküvő Kiállítás és Vásár idén is mankót nyújtott az odalátogató pároknak a nagy nap szervezéséhez. Közel 200 kiállító versengett egymással a házasodni készülőkért ruha, cipő, dekoráció, vőfély és még sok más kategóriában. Hogy a nézelődés ne legyen egyhangú, minden napra több előadást szerveztek. Néhányat ezek közül kiemelnénk, hogy közvetítsük az ott elhangzott hasznos tudnivalókat.

A rendezvényt egy rendkívül igényes piachoz lehetne hasonlítani, szinte minden standnál hangsúlyoztam, hogy (egyelőre) csak a sajtót képviselem, és még így is három szatyor szórólappal, katalógussal, névjegykártyával tértem haza. Aki tehát menyasszonyként megy, ennyi lehetőség közül biztosan megtalálja a neki, a párjának és a pénztárcájának megfelelőt. A nagy korzózás közben még pihenés gyanánt is szolgáltak az előadások.

Esküvőszervező – legyen-e?

A kérdést én nem fogom megválaszolni, viszont azt elmondom, mit tudhatunk Mary Fiore (Jennifer Lopez – Szeretném, ha szeretnél) kolléganőiről. Az esküvőszervező sok feszültségtől kíméli meg a párokat, legfőképpen a menyasszonyokat. Ő az, aki minden részletre figyel, jó ízléssel és rutinnal rendelkezik, tanácsot ad. Mindig az ügyfél pénztárcájának megfelelő szolgáltatásokat ajánl (és közvetlenül neki nem kell fizetni). Személyre szabott ajánlatokat készít, összeismerteti a párokat a szolgáltatókkal, megkönnyítve a választást. Összeállítja a precíz forgatókönyvet a szervezéstől az esküvő napjának utolsó pillanatáig. A ceremónia napján a háttérből irányít, a vendégek koordinálása nem az ő hatásköre!
Fontos: Körülbelül egy évvel az esküvő előtt érdemes elkezdeni a szervezést, mert a legjobb szolgáltatók szombatjai hamar elkelnek.

Ceremóniamester vs. vőfély

Az első leszögezendő tény: a ceremóniamester és a vőfély között nem a ruha a meghatározó különbség, hanem az eltérő habitus. A pár, mielőtt döntene, meg kell, hogy fontolja, melyik illik jobban hozzájuk, a társasághoz, a helyszínhez. Egyik sem jobb a másiknál, a döntés pusztán ízlés, stílus kérdése. A ceremóniamester elegánsabb, kitelepült esküvőkre hívandó, míg a vőfély a klasszikus menyegzőkre. Mindkettő feladata, hogy képviselje a párt a szülők előtt, és az esetleges ellentéteket – például a fiatalok ceremóniamestert, a szülők vőfélyt szeretnének-, segítse elsimítani.

Esküvői filmstílusok

2011-ben már ebből is van választék, és a hagyományos házi videó (ami nem más, mint 2-3 órás nyersanyag) kifelé igyekszik a divatból. Helyét a sokkal kreatívabb kollégái veszik át. A legtermészetesebb a zsurnaliszta stílus, ami effektmentes. Ettől jócskán eltér a moziszerű, zenével, vágásokkal felturbózott film, ami drámai, humoros, a romantikus hatás elérését keresi. Kérhető a tudósító stílus, ami külföldön egyre kedveltebb, hazánkban még nincs nagy keletje. Erre a beállított jelenetek jellemzőek, az utólagos narrációval pedig tényleg egy film születik. Egyre népszerűbb a rövidfilm, ami 4-5 perces videoklipek sorozata (összesen max. 20-40 perc).

Az álomesküvő nem attól lesz álomesküvő, hogy az a világ legdrágább ceremóniája. Temérdek lehetőségből választhatnak a házasodni készülők, az ízlésüktől, kreativitásuktól függően, viszont az anyagiaktól függetlenül.

Kapcsolódó link: http://www.eskuvovasar.hu

Sárdi Barbara
Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkEgészséges újszülött a babamentő inkubátorban
Következő cikkHa már zsiráf, legyen vidám

1 KÉRDÉS

  1. Jó lett a kiemelés, egyedül az esküvőszervezőnek nincs beleszólása a koordinációba, ha van öntudatos és tapasztalt vőfély vagy CM is dolgozik a helyszínen.
    Sajnos ezt tanítják- tanulják a tanfolyamokon.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..