Esküvői ruha trendek 2011

Esküvői ruha trendek 2011

Az esküvői ruhák világában mindig a finom változások a jellemzik a divatot, az idei trend most is a 2010-es év alapgondolataira építkezik. Legjellemzőbb anyagok: hernyóselyem szatén, shantung, muszlin, selyem, tüll és muszlin, csillogós fémszálas anyagok. Színek: törtfehér, ekrű, pezsgő szín.

Tépett tüllök, muszlinok, fodrok kavalkádja
A ruhák egyszerű sziluettűek, határozott vonalvezetésűek, mondhatni kicsit szigorúak, testkövető fazonúak, és ezt a szigorúságot töri meg a tépett tüllök, muszlinok és fodrok játékos világa, természetesen mindig csak mértékkel, a ruha bizonyos részein jelennek meg ezek a motívumok. Ennél a stílusirányzatnál fodrok mellett elférnek díszítésként a rózsák is nagy halomban.

Játékos asszimetria
A másik nagyon jellegzetes vonal az asszimetrikus, lehet asszimetrikus a ruha szabása, de lehet a díszítése az. Felfedezhetjük teljesen klasszikus vonalvezetésű ruhákon, de a modern esküvői ruhákon is. Talán igazán különlegessé tehetjük ezt a napot ezzel a kis játékkal.


Tüll, muszlin játékok
Klasszikus menyasszonyi alapanyag, egy kicsit másképp, mint eddig. Gyűrve, húzva, egymásra rétegelve, akár csipkére borítva használják a tervezők.  Néha egy szűk alapruhán királylányos sziluettű habként jelenik meg, néha csak lágyan követi a formákat, játszanak az áttetszőségével, a szépségével, minden ruha varázslatosan néz ki belőle.


Rövid, szexi és vidám
Miért ne érezzük magunkat kényelmesen az esküvőnk napján, úgy, hogy közben csinosak, elegánsak vagyunk? Egyszerű, testet hansúlyozó sziluett, különleges anyagok használata, divatos masnikkal megbolondítva és máris kész álmaink kis menyasszonyi ruhája.


Glamour, csillogás, és kristályok
Még több a flitter, még több a kristály mint az elmúlt években.  Bátran megfér egymás mellett a gyöngyözött, flitterezett csipke, és a gazdagon kristállyal borított öv, és még a szoknya tülljének is lehet egy kis kristályos csillogása. Egy ilyen ruhával igazán csillogóan varázslatossá tehetjük az esküvőnk napját.


Hódítanak a színek

Évek óta próbál betörni a színes menyasszonyi ruha, külföldön kicsit nagyobb a lelkesedés iránta, nálunk csak pár bátor, újító menyasszony viselte eddig. Érdekes hatást érhetünk el, egy a ruha színével harmonizáló csokorral, templom és terem díszítéssel, persze azzal sincs gond, ha csak eljátszunk a gondolattal és maradunk inkább a klasszikus menyasszonyi színeknél.


A ruhák Halász Éva és Nagy Ágota tervezőpáros alkotásai, melyek megtekinthetők és megvásárolhatók  Magyarország egyik legismertebb és méltán legkedveltebb alkalmi és esküvői szalonjában az Orlando Collection ruhaszalonban.  (Orlando Collection 1054 Budapest Zoltán utca 11.  Tel: +36 1/311 8242 ; Nyitva tartás H-P: 10.00-18.00, Sz: 10.00-13.00; www.orlandocollection.hu, orlando@orlandocollection.hu)

Szólj hozzá Te is!